Вукота: Додик је подијелио Србе

Босна и Херцеговина није сиромашна земља колико су је сиромашном направили њени политичари и руководиоци, изјавио је за београдски лист “Нови магазин”, предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Република Српска 21.06.2017 | 23:11
Вукота: Додик је подијелио Србе
Он је указао да је Републику Српску јефтина национална демагогија и политика застрашивања ‘’како смо угрожени и споља и изнутра’’ довела до тешког економског стања и ненадокнадивих демографских губитака.

Говорећи о односима унутар БиХ, предсједник СДС-а је оцијенио да је ‘’цијело друштво постало заробљеник ретроградних политика које су направиле један мали број супербогатих и армаду сиромашних’’, додаје Говедарица.

‘’Тројац у којем се кормилари смјењују по потреби окупирао је институције, а сопствени народ учинио заробљеницима својих политика са једином максимом: продај, задужи и потроши’’.



‘’Република Српска данас има 30.000 ђака мање у основним школама у односу на 2000. годину. Млади и образовани људи масовно уче језике како би нашли уточиште у напредним земљама Европске уније. То морамо зауставити”, каже Говедарица.

За лидера СНСД-а Милорада Додика он је констатовао да је ријеч о ‘’човјеку који је вјечити актер српских подјела’’.

Од времена Анте Марковића у којем је Додик, како је подсјетио Говедарица, био значајна реформска снага и радио на разбијању српског јединства, преко ратног доба када је био један од двојице посланика који су енергично заступали Венс-Овенов план према којем уопште није замишљено да постоји Република Српска, до доба када је од Мадлен Олбрајт добио титулу витеза “свјежег дашка вјетра на Балкану”. Тако је Додик и постао премијер, на српским подјелама и тенковима Сфора.



‘’Све то ради и данас. С једне стране Додик, у ствари, народу нема шта да понуди и видљиве су посљедице његове политике, а са друге он није тај који на државном нивоу контролише процесе на начин на који жели".

Све у свему, ријеч је о човјеку који не гледа колику ће штету направити српском народу када жели да оствари своју личну корист или неки од бенефита сопствене политичке партије’’, преноси београдски Нови магазин.

‘’Када би којим случајем Додик креирао амбијент између званичног Београда и Сарајева онда би односи Србије и Босне и Херцеговине били у најлошији од потписивања Дејтонског споразума и били би на граници конфликта, само из разлога што његова странка није на изборима изњедрила српског члана Предсједништва већ је то урадио СДС заједно са својим коалиционим партнерима, што је резултирало формирањем Савјета министара који није по Додиковој мјери’’, сматра Говедарица.

Говорећи о стању у Републици Српској, лидер СДС-а је навео да је запослено мање људи него прије дванаест година, а да смо у међувремену остали без велике развојне компоненте коју нам је омогућила Србија куповином Телекома, те да дуг перманентно расте и износи скоро половину изворних прихода буџета.

‘’У недостатку текућих средстава Влада је принуђена да сваке године на разним пијацама новца докупи по 600-700 милиона КМ. Ријетка су јавна предузећа која послују позитивно.
Реални сектор не може да заради онолико колико је потребно партијско-паразитском систему који не гледа колику штету прави Републици због у питању страначка корист", каже Говедарица за "Нови магазин".

“Пензиони фонд и Фонд здравства су у колапсу. У прошлој години у Фонду ПИО је недостајало 250 милиона, што у преводу значи три пензије. Здравство је обољело до те мјере да тренутне створене, а неизмирене обавезе износе преко милијарду КМ. Три банке су пропале, њихови депозити су уништени а да нико није сносио одговорност. Афере се више не мјере милионима него милијардама. Једна од тих афера је афера Бирач, у којој су Литванци покупили огроман новац, а нама оставили дугове итд”.



“Увјерен сам да Републику Српску спасавају новоотворена радна мјеста и одговорна национална политика у сваком смислу. Републику Српску данас могу само Срби да униште и нико други’’, реко је Говедарица.

Од владе која је утемељена на куповини посланика, сматра он, није могуће очекивати резултате већ проблем и таквој влади би народ одавно видио леђа да није купљених посланика које је назвао ‘седам секретара Додиковог “Скоја”’.

Говедарица се осврнуо и на питање борбе против криминала и корупције.

‘’У предмету Бобар банке суд је прихватио оптужницу и поступак је кренуо. Видјећемо шта ће суд утврдити. Није могуће да су три банке пропале, а да нема одговорних за све то што се десило. Када саберемо изгубљена средства Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, осталих јавних предузећа и Владиних институција, долазимо до вртоглаве суме од око 400 милиона КМ. Тај новац је опљачкан на веома провидан начин и с политичким благословом”.



“У каубојским филмовима новац су пљачкали неки лоши момци који су долазили споља, а овдје је случај потпуно другачији, банке су опљачкане изнутра. Замислите, молим вас, из трезора Бобар банке нестане 10 милиона КМ и ником ништа, па да ли је то нормално? Да ли ви вјерујете да се нешто овако може догодити у некој нормалној земљи?”, закључио је Говедарица за "Нови магазин".

(Нови магазин)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

Рис

21.06.2017 21:28

Ово се не може десити у нормалној земљи. Може само у нашој. Бог нам не може помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.06.2017 23:59

И поделио и покрао.

Name

Додиков еxперт

22.06.2017 04:56

Замислите ово: Одес доктору а овај незналица, а ти оцекујес оздрављење? Тако је данас народу по окупацијом корисних идиота који униставају све цега се дотакну. Тако несто се зове реформска агенда, а она стизе преко демократских процедура..

Name

Подјела

22.06.2017 05:03

Подјелио је он наше паре.

Name

ЖИКА Ж

22.06.2017 05:19

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТЕЧЕ МЕД И МЛИЈЕКО. ШТА ОВАЈ БЕЗОБРАЗНИ НАРОД ХОЋЕ ВИШЕ. ИМА ДА РАДИ, ДА НЕ ЈЕДЕ, ДА СЕ НЕ ЛИЈЕЧИ, ДА НЕ СЛАВИ, ДА НЕ ИДЕ У ЦРКВУ, ДА НЕ ДА НЕ, ДА НЕ.......!?

Name

Са Стране,

22.06.2017 08:23

Ја не разумем висе,овде неко луд "лопви се вецзнају"трпите када сте брезпамети.

Name

ннн

22.06.2017 08:36

Смијесно је и контрапродуктивно пљување на Предсједника Додика! Сто висе покусавате да га оцрните народ га висе воли и постује! Народ зна да је он једини гарант опстанка на овом простору!

Name

ре ннн

22.06.2017 09:30

Па овај ннн луђи од свог идола Додика. Мора да вама из секте мозак константно испирају јер такав БОТ се не може родити него мораш постати. Видиш ли ти несретниче БОТовски шта онај идиот од предсједника ради народу? Видиш ли идиоте несретни да ће нас овако радећи све земље трећег свијета престићи и то за свјетлосну годину! Ј**о ли те твој гарант у тај мозак ретардирани!

Name

Ре Ре Ннн

22.06.2017 10:27

Ста се палис? Видис да се цовјек спрда. Не постоји писмен цовјек који овако резонује.вТо је резон оних крезавих ликова сто вире испод сатре и цекају кад це им њихов удол запјевати неку пјесму.

Name

реално

22.06.2017 20:27

Па сваки образован цовијек види какав је и које предсједник Додик. За лаике је довољнои да уоце његов ријецник па да му све буде јасно. Срамота за РС.

Name

Ре ннн

23.06.2017 07:34

Док је оваквих као сто је ннн црно нам се писе. Нико није висе пљувао по сопственом народу од Баје док је био дасак вјетра на балкану .Свако ко је иоле писмен мозе се у то увјерити. А ти ннн си се вјроватно узелио сатора,крметине и пиве. Сјетите се свих лажи које је овај цовјек исприцао и све це вам бити јасно.

Name

коко

23.06.2017 13:59

Опозиција треба свуда и на сваком мјесту поготово у иностранству јавно се жалити на њега и свуда га јавно пријављивати и тужити ,прича о чувању Српске је за малу дјецу у коју не вјерују ни његови унуци,и која је стопосто лаж и превара.Не насједајте на провокације и превару

Name

Досадило Је Висе

21.06.2017 21:39

Да ли ико мисли да је њега могуце побједити демократски? Само на нацин како је и досао и то сто прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Труе

21.06.2017 21:48

Критична маса? Како је окупити и покренути?

Name

Ре

21.06.2017 22:46

Да како покренути пар Аутобус на РС немогуце нема вас.

Name

Ре

21.06.2017 22:47

Хäнде да те видимо а рацунај да си мањина.

Name

Требава

21.06.2017 22:53

Наравно да није могуће.Избори су постали пијаца на којој се умјесто стоке јефтино продају и купују људи.Неће тај отићи са власти док народу не пусти крв.Болест је узела маха,види се то на њему, свакога дана све више.

Name

па зна се

25.06.2017 12:03

Па зна се како су сви Вождови завршавали, не желим то никоме али... не знају се повући кад постану и свјесни да им је крај не због храбрости него се не повлаче због похлепе. Додик је подијелио све слушајте га само за 8. март нпр. Честитам дан жена свим припадницама СНСД-а ове остале нису жене. Глупан, а таквих примјера је на претек.

Name

клосарац

21.06.2017 21:42

Највеца наса несреца и мора је Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРБАС

21.06.2017 21:57

НАРОД ПРОЛУПО А БАРАБА СЕ ОСИЛИЛА И ДОК СЕ НЕСТО НЕ ПРОМИЈЕНИ БОГАМИ ЦЕ ПРОТЕЦИ ПУНО ВРБАСА КРОЗ БАЊА ЛУКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

22.06.2017 11:15

Покусало се, на митинг опозиције рудоња доведе сљедбенике (којих је висе) контра митинг. На крају све заврси као народно весеље.Нема помоци.

Name

бакица

21.06.2017 23:19

Српски народ нико не мозе да подијели .ЗИВЈЕЛА РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

22.06.2017 05:48

Ја факултет приходи 10км мјесечно, а баја факултет мислио км мјесечно. Волимо се, као мис и мацка. Резултат згадио ми државу за коју би некада раније дао зивот без размишљања. А сад...........

Name

ДоДицк

21.06.2017 23:56

Наставите да серендате и звоцате,па цу из ината увести закон гдје сам изабран за дозивотног преЦједника ! А ви пробајте да га оборите,мозете да ми пљунете под прозор,имам вецину у скупстини. Како сте просли на прослогодисњим протестима,ја на једној страни парка пјевам а ви на другој коло играте,и ста сте постигли ? Има идуце године да вас одувам на изборима ко перут,такве килаве и смотане,док сте ви опозиција,нема зиме за мене,имате власт у БиХ па ми опет ниста не мозете !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ДоДицк

22.06.2017 05:46

Шути папак! Ти или си слијеп па невидиш или имаш добре бенефите па браниш истог, а може бити и треће да ти је све једно ако си болестан. Можда си на ратишту био са именованим па имаш ратни синдром.

Name

борац

22.06.2017 04:12

Није могуц напредак без патриотског народа ми нити смо патриоти то замјењујемо назионализмом нити смо патриоти развоја земље сви гледају како уловити у мутном РС це нестати утицајем сопственог народа ми смо највеци непријатељи РС на целу са власти која се мозе поредити са најпрљавиом мафиом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисслим

22.06.2017 04:14

Наса власт је спигло затуцаног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ттт

22.06.2017 04:17

Рудоња Лијевчански.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ НЕ ВАЉАМО

22.06.2017 05:07

Ми Викота не ваљамо.Какав народ таква власт.Нисмо ми јос изасли из Отоманије.Свако би муфте стан,кредит,кола,фалултетсу диплому а нико неце да ради.То смо ми.И ови око нас су исти.Е на то су се накалемиле политицке странке.И ста испаде.испаде америцка демократија код нас.Ха,ха,ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.06.2017 05:30

Вала Вукота и ти само млатис и прицас. Нема снаге у теби. Странка се распада. У СА не смијес да проговорис, у БЛ смо нула. Да нема Мице и Семберије за сдс се не би висе ни знало. Кљуцни људи у вецини одбора на Истоку се повлаце јер пустас неке дебиле да воде одборе. Назалост ал тако ти је или не видис или нецес да видис. Пусти се ти Додика дај мало среди у насој куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

22.06.2017 06:08

Па погледајте тај израз лица! Ту нема трагова интелигенције!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миа миа

22.06.2017 15:42

Додик одише интилигенцијом,а и његови сљедбедници.Ваша интилигенција ми је добро позната али лично ми одговара,што више будала около и незналица лакше нам је радити,а ви немате појма шта вам раде паметни људи.

Name

Ре миа

23.06.2017 08:08

Па погледај израз лица свог идола мила моја. Ста ти он говори?Погледај израз лица ових несретних људи који су стварали Републику Српску а данас су на маргинама друства осим оних који су цланови секте. Погледај израз лица обицног цовјека суоценог са свакодневном пљацком и криминалом. Обицни људи су драга Миа запрепаштени оним сто виде и цују. Обицан цовјек вриједи 50 КМ колико секта плаца за глас када додју избори плус пива,крметина и покоји хит великог водје. Вјероватно зато сви одлазе одавде.Додусе ти си вјероватно ституирана и за то те није брига. Јадан је народ који има овакве водје.

Name

Јанко

22.06.2017 06:19

Срамота је имати Додика за предсјесника. Какав народ такав и предсједник. Прогледацемо ваљда некада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

22.06.2017 06:50

Предсједник Додик је у сваком смислу велицина за Вукоту!

Name

за ннн

23.06.2017 06:59

Јесте величина, али у величини имовине отете од народа. Вукота се није накро и налаго, био миљеник НАТО-а а онда под санкцијама истих. Додик јесте величина у промјени мишљња, за и против НАТО-а и ЕУ, а штаће млади Вукота он има само једно мишљње. Нису и неће моћи бити упоредиви никада.

Name

Марко Гацко

22.06.2017 06:32

Будуци предсједник Републике Српске - Вукота Говедарица. Вријеме је да вратимо српску изворном динарском ауторитету. Вукота је модерни Радован Караџић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

22.06.2017 08:38

Драги Бозе, зар постоје људи који виде Вукоту на мјесту предсједника! Реално, Вукота мозе бити предсјеник МЗ у свом граду!

Name

Ре ннн

22.06.2017 09:33

Изгубљене главе, без своје визије, траже лидера да иду за њим...ако треба и у провалију.

Name

Ре ннн

23.06.2017 08:20

Не знам да ли це Вукота бити предсједник али знам да ти под хитно морас да се лијецис док је јос вријеме.

Name

Ре ннн

23.06.2017 08:30

Па кад је твој идол постао предсједник мозе вала и Вукота.

Name

Зока

22.06.2017 06:37

Све си у праву Вукота, ај сад мијењајте несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

22.06.2017 06:39

Ста да ти казем Вукота, млад си, без афера, један од најактивнијих посланика у скупстини.Дај гас и руси га, ваљда имас снаге и воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

22.06.2017 06:42

Вукота на теби је сад и никоме другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

22.06.2017 06:43

Унистио, подијелио, довео до самог дна. Но ја се надам да це се овај народ опаметити и неце дозволити да пропаднемо у рупу. Вукота, свако постовање за тебе. Данас је мало таквих људи као сто си ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

22.06.2017 11:08

Нада умире задња..касно је за све..нема помоци

Name

перспектива

23.06.2017 14:33

Не, није нас Додик подијелио. Напротив. Додик је врло јасно искристалисао и дефинисао ово друство. Сви они којима је њихов лицни интерес испред интереса сопственог народа и њихове земље-нису срби. Сви они који зарад пара и позиција занемарују будуцност сопствене дјеце и своје дједовине-су издајници. Такви су се, не тако давно, вјесали на бандере за примјер осталима. Таква је цијела додикова свита. Србин не продаје вјеру за вецеру, нити коље вола за кило меса. И највазније - србин не лазе, не пљацка и не унистава сопствени народ. Једина подјела у овом свему је евентуално на србе и ове друге, како год да их назовете. И на крају морам цитирати Његоса и реци : "Не бојим се дјавољега кота, нека га је к'о на гори листа, но се бојим од зла домацега."

Name

Бања Лука

22.06.2017 06:44

Искрено се надам да ће народ на следећим изборима прогледати и скинути ову ненародну власт. Ненародна зато што су побјеђивали на изборима куповином гласова, а и владу су формирали куповином посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија и РС

22.06.2017 07:10

Веома добар текст, нажалост истинит и тачан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

22.06.2017 07:45

Ваљда це и том криминалцу доци крај,макар биолоски,али ста це остати послије њега?Пустос...

ОДГОВОРИТЕ
Name

%

22.06.2017 11:10

Нека Милорада јос мало, јос само мало...одлицно одрадјује задатак

Name

Номад

22.06.2017 08:00

Додик је одбјегли амерички играч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

22.06.2017 10:00

СДС-у се у борби против криминала и корупције морају придружити сви добронамјерни људи и организације јер једино тако се нешто може постићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакица

22.06.2017 11:53

Драги Вукота па зар невидис да ти се странка распада ти се ухватио Додика и празне прице.Пробуди се цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиљо

22.06.2017 14:01

Цуо сам за податак да је из Бобар Банке нестало 10 милиона.И,до сада,ником не фали ни длака са главе,Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни..

22.06.2017 19:06

За тај податак сви су чули. И птице гракталице. Али није чула полиција, нису ни тужиоци, судија баш брига, нису банкарски контролори, нису ни органи који би требало да се баве корупцијом. ОХР то почесто чује али изгледа не хаје.

Name

Зоран

22.06.2017 19:47

Мој добри Вукота једини нацин да се Додик скине јесте да се активирају гласаци који не излазе на изборе,а то једино мозете да обецате неке конкретне ствари нпр нека примања лица која су на бироу и незапослена и да цете смањити примања администрацији то је једини нацин да се власт промјени.Док год будете осудјивали Додика урадио ово урадио оно нема од тога ниста,морате народу несто обецати конкретно......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ннн

23.06.2017 05:50

Вукота не мозе ни себи обецати јер не вјерује у то сто говори!

Name

РАЈНА

23.06.2017 03:31

За геријатрију је увијек био згодан, његова је девиза што старија то слађа, за њега су две бабе биле фаталне , Плавшићка и ова горе Олбрајтова, па ви сад гањајте пилетину, само старе коке , добра супа брееееееееееееее,

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

23.06.2017 07:37

Доста прице крени на дјела...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дал је могуце?

23.06.2017 08:23

Слика говори висе од хиљаду ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

26.06.2017 06:26

Ето,цитам и Ноле ту подјелу не мозе да трпи па је разгулио.Ста нам то радис председниче...