Дани Алвес двије године у Ситију - сви детаљи!

Јуве доводи замену из Реала, Манчестер Јунајтеда или Милана? Све је готово, непријатељски растанак Бразилца и Јувентуса.

Фудбал 23.06.2017 | 20:00
Дани Алвес двије године у Ситију - сви детаљи!
Ситуација је ескалирала врло брзо, Дани Алвес је завршио трансфер у Манчестер Сити где ће опет сарађивати са старим шефом из Барселоне - Пепом Гвардиолом!

Алвес је прошлог лета дошао у Јувентус као слободан играч из Барселоне за уговор вредан 3.500.000 евра по сезони. Оставио је сјајан утисак, био један од најзаслужнијих за пласман у финале Лиге шампиона, а онда је све пукло. Раздор је почео када је Алвеспоручио Дибали да ће једног дана морати да оде у Барселону из Јувентуса како би напредовао у каријери, а онда је еолио уље на ватру фотографијом на Инстаграму са копачкама које је носио у финалу Лиге шампиона када је Барселона савладала Јувентус. Чиме је изиритирао навијаче Старе даме.

Ипак, цео проблем је испао јер је Алвес тражио да Бјанконере активирају клаузулу о додатној години уговора и продуже га до 2019. Уз повећање плате јер је сматрао да заслужује више новца од појединих саиграча. Јуве је одуговлачио и љубав је пукла…

Чим се прочуло да Алвес жели да напусти Јувентус (а има право да раскине уговор као слободан играч) јавили су се Челси и Манчестер Сити као кандидати за његово довођење.Гвардиола је био бржи и одлучио се за Алвеса уместо да чека крај саге око Кајла Вокера за којег Тотенхем тражи превише пара. Алвес ће са Грађанима потписати двогодишњи уговор и зарађиваће више него у Јувентусу - 5.000.000 евра по сезони! На крају ће се Јувентус и Бразилац растати баш непријатељски пошто ће га клуб новчано казнити због објава на друштвеним мрежама и повреде клупског угледа.

“Живот је тежак за све оне који су мекани. Вратио сам се овде да уживам у правој срећи. Нису ми потребни новац и аплаузи, за срећу су довољни здравље, кревет, добар душек и много ентузијазма”, написао је Алвес данас на Инстаграму уз фотографију из своје родне куће у Бразилу.

Јувентус тражи замену с обзиром да је и Алвесова алтернатива Стефан Лихтштајнер у паду форме и да би могао да напусти клуб. Кандидати да за десни бок Јувентуса су Данило из Реала Мадрида, Матео Дармијан из Манчестер Јунајтеда и Матија Де Шиљо из Милана.

Данило је прескуп јер Реал тражи око 30.000.000 евра што је много за Јуве. Дармијан је један од играча које би Мурињо најрадије продао, док је Де Шиљо стара Јувентусова мета и велика жеља Макса Алегрија. Он улази у последњу годину уговора и руководство Јувентуса ће наредне недеље почети преговоре са Росонерима који траже превеликих 20.000.000 евра док је Јуве спреман да плати дупло мање, с обзиром на ситуацију око уговора. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар