Судија Дерет без милости: Бекер је банкротирао!

Легендарни тенисер и бивши тренер Новака Ђоковића званично је банкротирао. Госпођа Дерет, која каже да га је гледала на Вимблдону, била је разочарана: "Тај човек све време држи главу у песку".

Тенис 21.06.2017 | 19:45
Судија Дерет без милости: Бекер је банкротирао!
Госпођа Кристин Дерет, судија лондонског Вишег суда, која је својевремено гледала Бориса Бекера уживо како осваја Вимблдон, данас је одбила молбу његових адвоката да се још једном продужи рок за враћање нагомиланих дугова.

Краће речено - Борис Бекер је од данас званично банкротирао, пише "Даилy Маил".

Троструки освајач Вимблдона (1985, 1986, 1989) брзо је по завршетку каријере потрошио богатство зарађено тенисом и упао у дугове из којих је тим адвоката покушавао годинама да га извуче, али је према писању британских медија суду данас "било доста".

Госпођа Дерет рекла је да јој је жао што мора да донесе овакву одлуку, али да није имала избора јер је Бекерова одбрана није уверила да постоје довољно чврсте гаранције да ће Немац наставити да сервисира дуг. На крају, одбила је да му пружи нову шансу од 28 дана, после чега је бивши тренер Новака Ђоковића званично банкротирао.

"Стекао би се утисак да се ради о човеку чија је глава све време у песку", писао је репортер "Даилy Маила" са суђења које је изазвало пажњу енглеских редакција.

Иначе, Бекер није био у судници. Он је последњих неколико година био становник Лондона, а и канцеларије "Еуроспорта" налазе се у том граду.

Адвокати су од октобра 2015. покушавали да извуку Бекера из финансијских проблема, а 49-годишњег АТП ветерана требало је да спасе стављање луксузног поседа на Мајорки (вредног око шест милиона евра) под хипотеку, међутим за тај процес једној шпанској банки наводно је било потребно месец дана, што судија Дерет није желела да чека.

У извештајима са суђења не наводи се о којој суми се ради, осим што се она означава као "значајна".

Судија Дерет рекла је да тачно зна ко је Бекер и да је упозната са тим да је запослен као стручни консултант на "Еуроспорту", али да је уверена да тим приходима не може да сервисира дуг, све и да рокови буду померени.

Иначе, Бекер се нашао на суду након што није био у стању да врати новац који је на име кредита у једној приватној банки подигао у Енглеској, што значи да ће му бити одузета имовина коју поседује (или боље рећи ако поседује) у тој држави. Не и у иностранству.

У извештајима са суђења не наводи се да ли и шта Бекер има од имовине у Великој Британији и да ли му прети затворска казна за случај да конфискована имовина не буде намирила дугове који су у међувремену настали.

Захтев за банкрот поднела је приватна банка "Арбутхнот Латхам & Цо" због дуга који датира из 2015. године.

Адвокати су се, иначе, жалили због тога што ће оваква пресуда негативно утицати на Бекеров углед и репутацију, међутим госпођа Дерет је хладнокрвно одговорила да јој је жао, али да је окривљени морао раније о томе да размишља.

Бекер је током каријере зарадио 35 милиона долара од тениса, али је лагодан живот испуњен бурним везама са манекенкама и ТВ лицима очигледно оставио последице по његов рачун у банци.

Прошлог децембра, после три успешне године, Ђоковић и Бекер су се растали, а Немац је прилично брзо пронашао посао на Еуроспорту као стручни консултант.

О томе колико је Бекер зарађивао у време када је тренирао Ђоковића ретко се спекулисало.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар