Дејан Радоњић иде у Сан Антонио!

Тренер Црвене звезде је, после краћег размишљања, одлучио да прихвати позив који му је упутио легендарни Грег Попович.

Кошарка 22.06.2017 | 17:30
Дејан Радоњић иде у Сан Антонио!
Тренер кошаркаша Црвене звезде, Дејан Радоњић, прихватио је позив легендарног Грега Поповича да се придружи стручном штабу Сан Антонио Спарса на завршници НБА летње лиге у Лас Вегасу.

Радоњић је, према писању "Спортског журнала", после краћег размишљања одлучио да се одазове позиву петоструког НБА шампиона и од 7. до 17. јула седи на клупи поред Поповича, али и познатог европског тренера Етореа Месине који је дуго већ део логистике Спарса.

Радоњићу, којем овог лета истиче уговор са Црвеном звездом и чији је останак на Малом Калемегдану под знаком питања, друштво у САД правиће спортски директор црвено-белих Мирко Павловић, којем је такође стигао позив из Тексаса.

У тиму Спарса током предстојеће Летње лиге наступиће и кошаркаш Црвене звезде, Немања Дангубић, којег су 2014. године драфтовали Филаделфија Севентисиксерси, после чега је дошло до трампе у којој је право на његов потпис "завршио" у Сан Антонију.

Такође, црно-бело-сиви дрес "мамуза" и овог лета носиће повремени репрезентативац Србије и ас Олимпијакоса, Никола Милутинов, који је својевремено помињан и као потенцијално појачање Црвене звезде. Милутинова су, као играча Партизана, Спарси изабрали на драфту 2015. године, али и даље нису искористили право да га "повуку" из Европе у САД, а сви су изгледи да ће Милутинов остати у Пиреју и наредне сезоне.

Трофејни италијански тренер, Месина, члан је стручног штаба Спарса од 2014. године, а недавно је потписао нови двогодишњи уговор.

Пракса "гостовања" европских тренера у НБА клубовима траје већ неко време, а још један наш тренер, Саша Обрадовић, недавно је одлучио да се прикључи стручном штабу Бруклин Нетса током Летње лиге 2017.

Боравак у САД у периоду сезоне који велики број играча користи како би се наметнуо потенцијалним послодавцима помоћи ће Радоњићу и Павловићу да уживо виде многе који ће, неминовно, остати без НБА ангажмана и пре или касније окренути главу ка Европи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар