Вучић: Хвала Пековићу, помоћи ћемо Звезди!

Црвена звезда, Партизан, али и остали клубови морали би ускоро да се изјасне да ли 2020. године желе да уђу у процес приватизације, рекао је председник Србије.

Кошарка 21.06.2017 | 22:20
Вучић: Хвала Пековићу, помоћи ћемо Звезди!
Председник Србије Александар Вучић изјавио је у уторак увече да ће држава финансијски помоћи и наредне године Кошаркашком клубу Црвена звезда.

Вучић је додао да је помоћ том клубу, као и Партизану неопходна, док се не спроведе приватизација.

"Држава је већ много помогла кошаркашким клубовима Црвена звезда и Партизан. Нико није хтео да ме слуша када сам рекао да док се не спроведе приватизација неће постојати здрав систем", рекао је Вучић приликом гостовања у емисији "Око" на РТС-у.

Он је казао да ће држава финансијски помоћи Црвеној звезди и "замолио способне људе у управи тог клуба" да, како је казао, "реше нешто за 2019. годину и гледају да немају проблеме".

Кошаркашки клубови Црвена звезда и Партизан су више пута указивали на лошу финансијску ситуацију у којој се налазе.

Вучић је оценио је да без приватизације у спорту неће бити здравог система, те позвао управе клубова у Србији да изнесу планове за будућност, као и да ли ће ући у приватизацију 2020.

Председник Србије изразио је захвалност одлазећем председнику КК Партизан, Николи Пековићу, као и актуелном председнику КК Црвена звезда, Небојши Човићу због тога што су јавно истицали да су добијали новац од државе, а Пековићу и "што је давао своје паре, док су се многи бусали у прса, а нису дали новац".

"Нико није желео да слуша о неопходности приватизације у спорту. Док се не изврши приватизације неће бити здравог система", нагласио је он.

Вучић је уверен да би онај ко би купио спортске клубове знао како да наплаћује карте.

Син му је, како је казао, пренео како на стадиону у Шведској публика може да бира чај и кафу, те ако би неки приватник преузео клубове то сигурно унео.

"Људи би тада могли да доводе децу у стадионе, хале, да уживају", нагласио је Вучић додајући да то може да донесе само приватизација, а да сваки другачији систем, какав год био, значи "условно рекетирање државе".

Он је казао да је поносан што је држава помагала клубове и да ће то чинити и идуће године, а управе је замолио да имају у виду да је држава много дала, и да треба да реше нешто за 2019. , као и кажу хоћемо ли 2020. ући у приватизацију.

С тим у вези је нагласио да се обраћа свим клубовима у Србији. Подсетио је да је влада "купила" Фајнал-фор Евролиге у кошарци, који ће се идуће године одржати у Београду.

"Немојте да неко сања да то само долази од себе. Купујемо све да дође у Београд, да привучемо туристе", рекао је Вучић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар