Приоритет борба против тероризма

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић састао се данас у Будимпешти са министром унутрашњих послова Мађарске Сандором Пинтером, са којим је, између осталог разговарао о заједничкој борби против тероризма и насилног екстремизма.

Босна и Херцеговина 20.06.2017 | 17:32
Приоритет борба против тероризма
Министри Пинтор и Мектић размијенили су ставове о безбједносној ситуацији и главним изазовима са којим се суочавају безбједносне агенције.

У фокусу разговора била је заједничка борба против тероризма и насилног екстремизма.

Министар Мектић је нагласио да превенција и сузбијање ове пријетње остаје у врху приоритета Министарства и безбједносних агенција у БиХ, које ће према овој појави и убудуће имати нулту толеранцију.

Министри Мектић и Пинтер су оцијенили да досадашњу добру сарадњу полицијских агенција БиХ и Мађарске треба додатно унаприједити у циљу ефикасније борбе против организованог криминала и тероризма. Због тога је иницирано потписивање новог споразума о полицијској сарадњи између БиХ и Мађарске којим би се проширила сарадња и обухватили нове безбједносни изазови и пријетње.

Министар Мектић борави у дводневној посјети Будимпешти гдје се одржава Салзбург форум посвећен проблему илегалних миграција на Западном Балкану, те борби против тероризма.

БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Новоматиц и прање новца

20.06.2017 15:42

У БиХ се треба борити против Новоматица и прања новца које Новоматиц обавља у сурадњи са Милијардом Додиком преко фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. Криминалци перу новац још већим криминалцима из Јужне Америке и то прко НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо.брука. Сад плаћају музике по Кастелу да испадну добри.фуј фуј фуј. Олош,багра,џепароши са Додиком на челу,руља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

22.06.2017 10:51

Мектицу нелази цовјека.

ОДГОВОРИТЕ