Купили га за 5, продали за 35!

Ентони Модест постаје најскупљи фудбалер у историји Келна!

Фудбал 22.06.2017 | 10:00
Купили га за 5, продали за 35!
Готово је! Један од најефикаснијих нападача у недавно окончаној сезони Бундеслиге Ентони Модест (29) каријеру наставља у Кини.

Стрелац 25 голова на немачким теренима прошле године постаће уједно и најскупља продаја Келна у историји овог клуба (пре њега то је био Лукас Подолски који је отишао у Арсенал за 15.000.000), пошто ће се преселити у редове Тијенђина за обештећење од чак 35.000.000 евра.

Сјајан посао Јарчева, који су се одрекли најбољег стрелца за чак седам пута већу своту од оне за коју су га купили од Хофенхајма у лето 2015. године (5.000.000 евра) након чега је високи Француз експлодирао у црвено-белом дресу Келна. 

И сам Модест је фантастично прошао у овом послу, пошто ће у екипи коју тренира Фабио Канаваро, а за коју наступа Аксел Витсел зарађивати равно 10.000.000 евра годишње, што је лова коју не би могао никада да добије у Келну. Трансфер Модеста на Далеки исток реализован је протеклих недеља док су Јарчеви боравили на турнеји у најмногољуднијој земљи света, када се Француз показао пред новим послодавцима.

Тијенђин је дуго пратио Модеста, а након што је у јануару Келн одбио иницијалну понуду овог тима од 30.000.000, летњи прелазни рок донео нам је реализацију трансфера искусног нападача. Истовремено, одлазак Ентонија Модеста у Кину условиће и домино ефекат у још два бундеслигашка клуба.

Као замену за Француза, челници Келна би радо видели од лета нападача Мајнца Џона Кордобу, али тај посао може бити реализован тек након што овај тим доведе замену за сјајног Колумбијца. У Мајнцу би волели да виде у шпицу Аустријанца Михаела Грегорича из Хамбургера, а чим га откупе за око 5.000.000 од Диносауруса послаће Кордобу међу Јарчеве, где ће имати идеалну прилику да искаже голгетерске квалитете како у Бундеслиги, тако и у Лиги Европе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар