Рус оштро о "Грофу": Зашто су га вратили код нас?!

Председник националне асоцијације тренера Русије жестоко критиковао повратак Миодрага Божовића у ту земљу.

Фудбал 22.06.2017 | 09:00
Рус оштро о "Грофу": Зашто су га вратили код нас?!
Недуго после растанка са Црвеном звездом, Миодраг Божовић (49) нашао је нови клуб, у Русији.

Доскорашњи шеф струке црвено-белих преузео је Арсенал из Туле, након што је договорио услове под којима ће преузети тим који је прошле године водио велику и ипак успешну борбу за опстанак у Премијер лиги те земље.

Ипак, његов повратак у Русију није наишао на одобрење свих. Најгласнији у критици тог потеза клуба из Туле је Анатолиј Самохвалов, председник националног удружења тренера те земље.

Оптужујућим тоном, он је поручио да Божовић није остварио завидне резултате у Амкару, где је радио два пута, као ни у Москви, Ростову, Динаму и Локомотиви.

"Божовић је радио у много клубова код нас и није постигао ништа. У Русији има неколико тренера који су на високом нивоу и исто тако не разумем ни то што је Ростов именовао Леонида Кучука, који је радио са Божовићем и заједно нису ништа озбиљно постигли. Нису имали значајнијих успеха и њихов повратак је нејасан", рекао је Самохвалов.

Овакву критику на рачун Божовића, освајача Купа Русије 2014, он је оправдао бригом за домаће тренере.

"Увек желим све најбоље свакоме, али не схватам опредељење водећих људи клубова, који не обраћају пажњу на наше стручњаке. Разумем када позовемо Роберта Манћинија, који је познати стручњак, који испред себе ставља највише циљеве, иако ни то не гарантује успех".

Иако "у начелу" подржава долазак тренера као што је Манћини у Русију, и том потезу налази ману.

"Према мом мишљењу иста је ствар и са Сергејем Семаком, који је сазрео да води Зенит. Недавно је положио тестове за "Про" лиценцу и оставио је одличан утисак на мене. Већ данас би могао да ради на месту на које је постављен Манћини. На крају, ако ми је Манћинијев долазак јасан, постављање Божовића и Кучука уопште не могу да разумем", додао је Самохвалов. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар