Најава - ЕП до 21: Бити ил' не бити за "Орлиће"!

Млади фудбалери Србије играју од 18 часова против Македоније, у другом, можда и кључном мечу у борби за полуфинале У21 Европског првенства.  Ова мора да се добије! Орлићи играју утакмицу против Македоније (18 часова, Арена Спорт 1) коју је Ненад Лалатовић назвао најважнијом на Европском првенству.

Фудбал 20.06.2017 | 14:45
Најава - ЕП до 21: Бити ил' не бити за "Орлиће"!
Србија је на старту турнира у Пољској поражена од Португала 2:0, док је Македонија доживела дебакл против Шпаније са 5:0.

Бивши земљаци су до сада имали четири међусобна дуела у овом узрасту, Србија води 2-1-1, а "Орлићи" су убедљиво добили последња два сусрета са 5:1 у квалификацијама за ЕП 2012, те 4:1 у пријатељској утакмици 2013.

"Ради се о доброј репрезентацији која је прву утакмицу изгубила убедљивим резултатом, а имала је скоро исти посед као Шпанија. Македонија је упутила велики број удараца га голу ривала, а опет примили су голове, први после маказица, други из велике даљине у сам горњи угао, трећи из пенала. Имали су на 0:0 стопостотну шансу, па на 0:1 стопостотну шансу. Нису имали среће при реализацији, нису случајно на Европском првенству", рекао је селектор "Орлића" Ненад Лалатовић.

Македонци су против Шпаније поражени после 12 утакмица без пораза. Играли су у стаставу: Алексовски – Демири, Велкоски, Зајков, Бејтулаи – Берди, Николов – Маркоски, Радески, Бабунски – Ангелов.

"Имају квалитет, два добра бека, на средини двојицу веома добрих играча, високо по крилима су такође веома добри, агресивни, брзи, хитри, једноставно знају да буду веома незгодни. Опасни су из контранапада. Све то је, ипак, за нашу употребу, јер знамо да можемо и морамо да их победимо. А онда да испратимо дуел између Шпаније и Португала, да видимо шта нас очекује у последњем колу у групи", додао је Лалатовић.

Капитен Македоније Бобан Николов најавио је офанзивну игру и напад на три бода против Србије.

"Ово је кључна утакмица за нас на ЕП. Знамо да нас чека екстремно тежак меч, али смо навикли на то. За нас првенство није завршено, упркос убедљивом поразу од Шпаније. Напротив, верујемо да можемо до резултата који ће нас вратити у игру. Нема калкулација, морамо да победимо Србију. Играли смо против њих на СП до 20 година, ово је балкански дерби. Надам се да ћемо бити на нивоу као против Шпаније, али да ће овај пут резултат бити у нашу корист", рекао је Николов.

Није добро почело, више резултатом него игром. Али, као што је главна порука из табора нашег тима - ништа није готово после пораза од Португалије у првом колу! Први следећи изазов је Македонија, данас од 18 часова. Утакмица која мора да се добије. И то је јасно Орлићима. И Србија и Македонија су у првом колу поражени и зато ће бити наоштрени једни на друге јер нерешено не одговара ниједној од репрезентација.

Младе селекције Србије и Македоније су се до сада два пута састале. У октобру 2011. године у Скопљу је било нерешено, док су у Крушевцу Орлићи славили убедљиво - 5:1. 

Наравно, пораз Македоније од Шпаније (0:5) никако не треба да завара јер су фудбалери те земље направили историјски пласман на Европско првенство завршивши у групи испред Француске.
"Ово је сигурно њихова најталентованија генерација у последњих 15-ак година. Напредовали су, имају креативне играче", рекао је селектор Србије Ненад Лалатовић у најави овог меча.

У нашем тиму у односу на први меч сигурно неће бити Александра Ћаврића који је завршио првенство због ударца у горњи део стопала, а могли бисмо од почетка да очекујемо Срђана Плавшића који се добро показао на првом окршају на турниру.

Остали наши играчи су спремни (нема повреда), а спремни су и Македонци. И како чујемо направиће и они неке промене, у односу на меч против Шпаније.

Они имају веома потентан везни ред и напад, ту се истичу (Бабунски, Ангелов и Радески) тако да би наша одбрана требало да буде на највишем нивоу опреза. Такође, одбрана Македонаца је веома уиграна јер већина играча долази из истог клуба Вардар.

Селектор Благоја Милевски је правио чуда са овим тимом. Пред меч са Орлићима најављује да његова екипа треба пре свега да се труди да ужива, али и да има респект према противнику чији играчи играју у великим клубовима.
„Веома важна утакмица за нас против Србије због више аспеката. И због менталног аспекта. Даћемо све од себе. Желим да играчи одговоре на максималном нивоу. Македонија има тимски дух. Нема разлога да не буде тако и сутра. Играли смо добро против Шпаније. Момци могу добро да се покажу да су заслужено овде. Србија има и те како добре играче који играју за најбоље европске тимове и најбоље тимове у Србији. Играчи треба да уживају и да сањају свој сан“, рекао је Милевски.

С обзиром да су обе селекције изгубиле у првој утакмици, ово би могла да буде добра шанса и за једне и за друге да поврате самопоуздање, али и шансе  за пласман у полуфинале. Проблем може да буде психолошки аспект. Ко се први опорави од пораза, имаће веће шансе у овом дуелу.

Атмосфера у нашем тиму је добра, играчи су насмејани на тренинзима и у хотелу и требало би данас да буду они прави. Сада када је најважније. Истовремено, једна од судбоносних утакмица за ову генерацију младих српских фудбалера пада баш на дан када се њена окосница, пре тачно две године на Новом Зеланду, окитила титулом светског шампиона у конкуренцији до 20 година.

Меч ће бити одигран на Стадиону у Бидгошчу од 18 часова. Главни судија меча биће Боби Мејден. После почетног пораза у групи - нема превише математике. Овај меч мора да се добије!

Зато, храбро напред!

У другом мечу групе у дербију се од 20:45 састају Шпанија и Португал. Оба меча играју се на стадиону у Бидгошћу капацитета 20.000 места.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар