Лудо! Манчестер Сити запалио Европу!

Спремно 130. 000. 000 евра за Обамејана! Замислите само тај урагански напад са Агуеро, Жезусом и Обамејаном!

Фудбал 21.06.2017 | 22:00
Лудо! Манчестер Сити запалио Европу!
Деловало је на тренутак да ће фудбалска сага око Пјер Емерика Обамејана бити завршена бомбастичним трансфером у Пари Сен Жермен. Све је било договорено, од обештећења, до дужине уговора и износа плате за голгетера из Габона. Али, онда се све срушило као кула од карата. Не брините, то не значи да је на летњој пијаци затворено поглавље са страшним центарфором Дортмунда!

Јер, Скај Спорт је у јавност пласирао информацију са вињетом „ексклузивно“ - све је спремно да Манчестер Сити крене по Обамејанов потпис! Тек један дан пошто се појавила вест да је Ливерпул загризао мамац и да је Јирген Клоп жељан да види свог миљеника у дресу Редса, угледни острвски и информацијама добро оспркбљени Скај бацио је још једну бомбу на фудбалско тржиште. 

И то није све, откривене су чак и бројке којим ће се баратати у намери да се потпише Обамејан. Дортмунд је после распада посла у Паризу решио да подигне цену са близу 70.000.000 на готово 75.000.000 евра, док Обамејана чека идентична плата као она несуђена из ПСЖ - 56.000.000 евра нето, односно 11.200.000 евра годишње! Све укупно износило би - 130.000.000 евра!

За Манчестер Сити то није цифра која ће озбиљније угрозити готово бесконачан буџет, а пошто су преговори са ПСЖ пропали, Пеп Гвардиола одмах је алармирао своје надређене да спремају новац и крену у акцију. Жеља ће му бити испуњена и прва званична понуда очекује се врло брзо. 

Разлог зашто Гвардиола сада форсира на довођењу Обамејана је тај што, како се истиче, сам верује да је на тржишту јако мало голгетера који могу да праве разлику, а да су спремни да оду из средина у којим се налазе. Како је јасно да је Обамејан већ обавестио челнике Дортмунда да је дошао крај њихове сарадње и да жели да оде, тако је Пеп дигао буку и тражио да му се доведе и Габонац! 

Ни најмање сумње нема, ако се догоди да Манчестер Сити купи Обамејана имаће нападачки трилинг у рангу Барселониног трозупца МСН (Меси, Суарез, Нејмар) или Реаловог шампионског тројца ББЦ (Бејл, Бензема, Кристијано)! 

С обзиром да су власници Ситија већ ставили вето на потенцијални одлазак Куна Агуера, те да је Жезус практично експлодирао откако је стигао у Манчестер, Сити ће имати напад од којег ће полазити вода на уста. 

Наравно, остаје недоумица - како разделити минутажу?!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар