Миланова верзија као одговор...

Ђиђо, све ћемо ти опростити, али нећеш бити продат! Рајола лаже! Росонери зову младог голмана да се предомисли и нуде му руку помирења.

Фудбал 21.06.2017 | 23:00
Миланова верзија као одговор...
Није дуго требало Милану да одговори на тврдње Мина Рајоле око преговора који су вођени за нови уговор Ђанлуиђија Донаруме. Генерлани дирецтор Милана и десна рука кинеских валсника клуба, Марко Фасоне је у интервјуу за милански дневник Коријере дела Сера изнео своју верзију приче и званичан став клуба.

Фасоне је разочаран одлуком голмана да преко свог агента саопшт да неће продућити уговор и тако клуб доведе у незавидну ситуцију.

“Боли нас када видимо каквих екстрема има у данашњем фудбалу. Остаје баш горак укус ако његова одлука, или одлука његовог агента изазива још оваквих реакција. Као клуб, заиста не знам шта смо још могли да учинимо да Ђиђо и његова породица осете жељу да остану. Покушавали смо да му то пренсемо у сваком контакту”, тврди Фасоне.

Миланов директор позива Донаруму да се предомисли и све ће му бити опроштено.

“Ако је спреман да опет размисли и размотри своју одлуку, дочекали бисмо га раширених руку као клуб. А мислим да би га и навијачи на крају тако дочекали. Расположења се мењају брзо…”

Фасоне демантје Рајолине тврдње да је клуб претио Донаруми.

“Није било никаквих претњи. Наша позиција је јасна: Донарума није на продају и остаће у клубу наредне сезоне. Тренер Вићенцо Монтела ће одлучивати на недељној бази шта да ради даље. Што се мене лично тиче, може да игра сваку утакмицу. Али као озбиљни људи, не можемо да дозволимо велике ризике и зато тражимо другог голмана”.  

Миланов челник објашњава зато је немогуће да Донарума са оваквим ставом брани следеће сезоне.

“Не можемо да се ослонимо на некога коме истиче уговор и ко можда мисли о Реал Мадриду. Поготово на тако деликатној позицији као што је голманска. Морамо бити сигурни да имамо максимално фокусираног чувара мреже на терену који је у иделаном физичком и психичком стању. Например, ако би трибине Сан Сира почеле да протестују, то би могло да га деконцентрише. По ономе што Рајола каже за свог клијента, он је тренутно јако узнемирен”.

Фасоне нема ништа против да је Донарума на другачији начин рекао да не жели више да игра у Милану.

“Нико никада није ни доводио у питање његово право да доноси одлуке о својој каријери. То је у потпуности легитимно. Али једна је ствар легитимитет, а поптуно друга је етика пословања. Наша огорченост је последица тога што је цела ситуација вођена на јако непријатан начин”.

У славном клубу сматрају да је Донарума оваквом одлуком нанео Милану огромну штету.

“Могло је све да се одради лепше и без тога да се нанесе штета Милану. Ако ситуација остане оваква, они ће нанети штету Милану од 100.000.000 евра. Ако Донарума сада вреди оволико, то је ваљда и због тога што је клуб инвестирао у њега до сада и што је имао храбрости да га тако малдог лансира на гол и подигне му вредност”.

Милан не би стајао Донаруми на путу да је голман продужио уговор, тврди Фасоне.

“Ако не жели да остане у Милану, све што је требало да уради је да нам то каже. Онда лепо продужимо уговор, убацимо неку разумну откупну клаузулу и то је то. А онда и ако би се већ овог лета појавио најмоћнији клуб на свету са намером да га доведе, Милан би зарадио праву суму. А не овако…”.  

Фасоне отворено износи сумње да Рајола има дговор са Реалом да Краљевићи плате много мање обештећење, али да он у том случају добија огромну провизију.

“У овом случају, она разлика коју Реал Мадрид не би платио за реално обештећење би завршила у џепу Донаруминог менаџера. Ми би као клуб тај новац макар реинвестирали у италијански фудбал”.

Да ли вам је Донарума икада рекао да жели да оде? Рајола тврди да је голман променио став пре 15 дана.

“Никада! Сваки пут када смо причали телефоном или лилце у лице, Ђиђо нас је уверавао да жели да остане. Тако је било све до два дана пред састанак са Рајолом. Са друге стране, Рајола нам је увек говорио да није спреман да преговара по нашим временским условима. Дакле, они имају две верзије приче”.

Рајола тврди да је Милан пожуривао играча да донесе одлуку. Да ли сте могли још да сачекате?

“Никако. Ђиђо улази у последњу годину уговора и нама је потребно време да реагујемо на пијаци и нађемо голмана. Припреме почињу 3. јула, тако да је ово био апсолутни минимум. Шта да ми је рекао средином августа да не жели да продужи уговор? Шта бих онда радио? Постављени рок је био део потпуно нормалног плана клуба који жели да буде озбиљан. Осим тога, имали су два месеца да размисле”.

На Рајолине тврдње да је све покварио спортски директор Мирабели који је желео да заобиђе менаџера и директно је звао породицу играча, Фасоне каже:

“Нема поделе на Мирабелија или Фасонеа. Постоји само клуб – Милан! Сваки покрет, сваки предлог и сваки позив је био синхронизован и званичан став клуба. И никоме не треба да пада на памет да покушава да изазове раздо између нас у клубу”. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар