ЛШ: Ђукић о свему, највише о жријебу...

Тренер Партизана после жреба за Лигу шампиона разговарао са новинарима на Златибору, где црно-бели приводе крају прву фазу припрема. Говорио о жребу, играчком кадру, штоперу, видео технологији. . .

Фудбал 20.06.2017 | 10:45
ЛШ: Ђукић о свему, највише о жријебу...
Фудбалери Партизана полако хватају залет за нову сезону.

Тренер црно-белих Мирослав Ђукић прошлог понедељка извршио је прозивку у "Земунелу" и за десетак дана рада у Београду и на Златибору добро се упознао са квалитетом играчког кадра.

У центру пажње у понедељак био је жреб за Лигу шампиона. То је била и прва тема разговора новинара и шефа стручног штаба "парног ваљка".

Будућност из Подгорице је први противник црно-белих на европском путу ове сезоне.

"Нема осмеха, све су озбиљни противници", мирним тоном почео је Ђукић.

"Будућност је тежак противник, али ми смо Партизан, учинићемо све да се пласирамо у наредну рунду. Биће тешко, играли смо против Зете, није било лако. Напротив, Будућност ће бити мотивисана, а ми морамо да будемо прави".

Позитивна ствар жреба је та што пут није дугачак, а "парни ваљак" ће сигурно имати велику подршку навијача на стадиону "под Горицом".

"Близу смо, сигурно ћемо да имамо огромну подршку навијача и у Подгорици. Тим делом сам задовољан... Тимови са наших простора су такмичари, никога не схватамо олако, већ најозбиљније могуће", јасан је Ђукићев приступ првим такмичарским утакмицама.

Прва утакмица игра се 11. јула у Београду. Ђукић напомиње да је важно да Партизанова мрежа у Хумској остане нетакнута.

"Веома је битно да код куће не примиш гол, из те чврстине тражиш победу. Играћемо исто и на страни, морамо да прођемо".

О ЕКИПИ...

Мирослав Ђукић задовољан је екипом којом располаже.

"Добра је екипа, као што сам и очекивао. Доста младих момака, одличан квалитет. На неким стварима морамо још да радимо, али то је нормално. Није битна лепршавост, већ да будемо такмичарска екипа, у Европи се све скупо плаћа. Желимо да будемо практични. Наравно, тежићемо да играмо и леп фудбал", поручује са Златибора тренер Партизана.

Данило Пантић је први играч који се прикључио шампионском тиму Партизана?

"Све се у Партизану ради у договору, нико не повлачи потезе на своју. Пантић је млад играч, од њега пуно очекујемо. Квалитетан је и може да нам помогне. Нико овде не доводи своје играче, ја, Ивица... Ангажујемо најбоље за Партизан. Задовољан сам спортском парцелом: радимо без притиска, тензија".

Леонардо ће се екипи прикључити 23. јуна.

"Леонардо је играч који вам даје плус. Ђурђевић, такође... Дали су скоро 50 голова, то су велике цифре. Пресрећни смо што их имамо с нама."

Партизан је на Златибор повео 11 тинејџера. Неки су се већ наметнули, а други вребају прилику.

"Задовољан сам омладинцима, сваког дана покушавају да нас убеде да им је место међу 11. Има ту момака који поседују лепе ствари, скрећу пажњу на себе. Морају да буду стрпљиви, будућност је пред њима."

Црвена звезда се такође припрема на Златибору, али Ђукић са својим сарадницима није гледао "вечитог" ривала. Тренер Партизана каже да има времена и за ту анализе.

"Тренутно гледамо нас, када дође време пратићемо најозбиљнијег ривала. За сада се бавимо нама".

Партизан је прошлу сезону завршио са два трофеја. Шеф стручног штаба црно-белих наглашава да ти успеси остају иза њих и у музеју на стадиону у Хумској, а да је важно оно што предстоји.

"Знате ону чувену Тошакову изјаву: заврши се утакмица, изгубите: ма има да их променим десеторицу. Понедељак – осморицу, уторак – шесторицу, петак – двојицу, у недељу – ниједног. Код мене је једино мерило терен... Кога интересује шта сам ја урадио, где сам био... У фудбалу не постоји прошлост, само садашњост и будућност. Све је ово прелепо: дупла круна, медаље, међутим, то више не важи, Партизан живи за нове трофеје. Зашто је Партизан прошле сезоне био најбољи? Био је чврста екипа, уз појединце који су донели додатни плус. То задржавамо, нема друге".

На питање како вам звучи да је Ђукић највеће појачање Партизана, скромно одговара:

"Ту сам да помогнем својим искуством, да пренесем на момке, али они су главни актери, директни произвођачи... Ја сам 'велики' тренер јер сам у Партизану, лакше ми је да радим са одличним фудбалерима. Зидан је велики у Реал Мадриду... Сви бисмо били мањи тренери да радимо у мањим клубовима".

Екипу је недавно напустио Љубиша Ранковић (прешао у ПАОК), тако да је стручни штаб Партизана остао ослабљен за још једног тренера.

"Нећемо, за сада, попуњавати то место. Имамо у стручном штабу адекватне људе...", одговара Ђукић

На питање каква је ситуација са критичним местом штопера, Ђукић одговара шаљиво:

"Можда се ја активирам...". А затим и озбиљно: "Све се договарамо, сигурно ћемо покушати да доведемо квалитетног играча. Најбитније, Остојић и Ћирковић нам дају сигурност – два стамена центархалфа, али хоћемо још да се побољшамо, да они терају једни друге на рад."

ВИДЕО ТЕХНОЛОГИЈА...

На Купу конфедерација примењује се видео технологија приликом спорних ситуација. О овој новини свој суд изнео је и Мирослав Ђукић.

"Треба да се нађе нека формула која ће функционисати, која би помогла. Као што у тенису имате право на два челинџа у полувремену, можда нешто другачије. Све иде напред, фудбал мора да искористи технологију, како би се унапредила игра".

На Златибору се прате и утакмице младе репрезентације на Европском првенству у Пољској?

"Штета што смо изгубили, нисмо били инфериорни, тако је у нокаут систему – када не искористите шансе, казна стиже. Треба сад само да се смире, то је добра генерација, сви треба да им дамо подршку. Следећа утакмица је најбитније, морате да победите, онда – против Шпаније на све или ништа".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар