ЛЕ: Послије Малте, Звезду чекају Казахстан или Бугарска!

Црвено-бели, Новосађани и Лучанци сазнали су и имена потенцијалних ривала у другом колу квалификација за Лиге Европе.

Фудбал 20.06.2017 | 09:45
ЛЕ: Послије Малте, Звезду чекају Казахстан или Бугарска!
Одмах после жреба за прво коло, одређени су и потенцијални парови наредне рунде квалификација за Лигу Европе.

Сат и по након што су чули имена противника против којих ће заиграти већ 29. јуна, три српска клуба добила су и потенцијалне ривале у другој рунди.

Од Црвене звезде очекује се да оправда улогу фаворита против Флоријане са Малте, после чега би гостовала победнику двомеча Иртиш (Казахстан) - Дунав Русе (Бугарска). У таквој ситуацији, црвено-бели би могли да иду трасом као и прошле године, када су у квалификацијама за Лигу шампиона гостовали Валети на Малти, па бугарском Лудогорецу.

Фудбалере Војводине у другом колу очекује потенцијални двомеч против Брана. Новосађани ће до Скандинавије ипак морати преко Словачке, јер им је ривал у првој рунди Ружомберок. Жреб није био наклоњен "лалама" ни у другој рунди, јер су за ривала добили вицешампиона Норвешке.

Трећи српски представник у Лиги Европе, Младост из Лучана, дочекаће у првом колу Интер из Бакуа, а у случају пласмана играће против Фоле Еш из Луксембурга или Милсамија из Молдавије.

ФК Иртиш игра у граду Павлодар и петоструки је шампион Казахстана. Интересантно је да је 2001. године учествовао у полуфиналу Азијске лиге шампиона, а да је две године касније учествовао и у квалификацијама за УЕФА Лигу шампиона. Прошле сезоне заузео је треће место на табели, иза шампиона Астане и Каирата, који је 2015. елиминисао Звезду из Европе.

Са друге стране, ФК Дунав из Русеа (петог највећег града у Бугарској), завршио је прошлу сезону на четрвтој позицији, иза Лудогореца, ЦСКА и Левског.

Парови:

Војводина/Ружомберок - Бран (Норвешка)

Младост Лучани/Интер Баку - Фола Еш (Луксембург)/Милсами (Молдавија)

Иртиш (Казахстан)/Дунав Русе (Бугарска) - Црвена звезда/Флоријана!

Утакмице ће бити одигране 13. и 20. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар