Премијер лига БиХ у Етно селу Станишићи?!

Прволигаш Републике Српске Звијезда 09 озбиљно се појачава за напад на титулу у Првој лиги РС и пласман у бх. елиту.

Фудбал 21.06.2017 | 15:45
Премијер лига БиХ у Етно селу Станишићи?!
Руководство прволигаша Републике Српске Звијезде 09 из Етно села Станишићи љетни прелазни рок искористиће за стварање екипе која ће наредне сезоне напасти прво мјесто и пласман у Премијер лигу БиХ.

Клуб који је до прије неколико сезона наступао у најнижој лиги Српске (Друга Општинска лига Бијељина), а затим из године у годину освајао шампионске титуле и 2015. године први пут у историји изборио пласман у прволигашко друштво, ту не жели да се заустави.

Амбициозни предсједник Борис Станишић има велике планове, а то говоре и нова имена која су већ стигла у редове Звијезде 09.

Досадашњи тренер зворничке Дрине Миле Лазаревић наредне сезоне обављаће функцију шефа стручног штаба. Искусни, 56-годишњи стручњак водио је Зворничане у Премијер лиги БиХ, а сада ће са "црвено-бијелим" покушати да се пласира у бх. елиту.

"Споразумно сам раскинуо уговор са Дрином и веома брзо се договорио око свега са екипом Звијезде 09, која у наредну сезону улази са циљем да освоји прво мјесто и пласира се у Премијер лигу БиХ. У клубу се ради озбиљно и постоји већ уходан систем у коме су млади играчи у првом плану. Услови за рад су врхунски и сигуран сам да можемо до врха табеле у Првој лиги РС", рекао је за клупски сајт Лазаревић, којем ће у раду помагати Небојша Ђекановић.

План припрема већ је познат.

"Припреме за нови шампионат почињу 28. јуна, а екипа ће у односу на прошли шампионат доживјети одређене промјене, јер ће бити неколико одлазака играча у јаче клубове. Те одласке желимо да надомјестимо довођењем квалитетних појачања на позицијама које су дефицитарне. До почетка припрема биће искристалисан играчки кадар како би што спремније кренули и потпуно уиграни дочекали почетак првенства који је заказан за 11. август", додао је нови стратег Звијезде 09.

Такође, са Лазаревићем из Дрине је стигао дефанзивац Никола Мазић, први стријелац добојске Слоге Селмир Махмутовић (21 гол) такође је појачао редове Звијезде 09, док су уговоре потписали још Владан Мандић и Лука Асентић, досадашњи првотимац Славије из Источног Сарајева, који је био на мети и бањалучког Борца.

Дебитантску сезону у прволигашком друштву тим из Етно села Станишићи завршио је на петом мјесту, док је у недавно окончаном првенству освојена седма позиција, односно прво мјесто у Лиги за опстанак.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар