Напетост између Русије и САД

Руско министарство одбране саопштило је да ће сматрати метом "сваки летећи објекат" изнад Сирије у областима те земље где су оперативне њене ваздухопловне снаге.

Свијет 19.06.2017 | 21:25
Напетост између Русије и САД
Министарство је истакло и да суспендује сарадњу са САД у оквиру меморандума о спречавању инцидената на небу изнад Сирије, пренеле су агенције.

Руско министарство се огласило након што је у недељу амерички авион оборио сиријски војни авион код Раке.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да САД треба да поштују територијални интегритет Сирије и уздрже се од унилатералног деловања у тој земљи.

Изјава руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова уследила је након што је јуче амерички борбени авион оборио летелицу сиријских снага у јужном делу Раке, пренео је Ројтерс.

Такође је рекао да ће се нова рунда разговора о Сирији одржати у престоници Казахстана, Астани, 10. јула.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјапков сматра да је америчко обарање војног авиона сиријске владе корак ка опасној ескалацији непријатељстава и представља акт агресије.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мујо бараба

19.06.2017 20:53

Ја навијам за Русију и кад ће то почети да бјежим за Њемачку

ОДГОВОРИТЕ
Name

схадоw

19.06.2017 21:46

Не навијам ни за амере ни за русе. Ако поцне рат, неце ти ни мисија рупа у њемацкој помоци.

Name

А не Саудија

19.06.2017 21:58

А не Мујо.У Саудију ти бјези.Судеци по њиховим заставама у БиХ много су популарнији од Њемацке.Вјероватно с правом.Воле наси људи пару.А тамо параааааа.Их.

Name

Зоки

19.06.2017 21:07

Досло је вријеме да неко стане пред агресореСАД и да показе да их се нико не боји.Русија зна ста ради и ста треба да уради са таквом гамади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

20.06.2017 09:07

Ста И Русија И Америка имају тразити у Сирији нек иду у Америку И Русију па тамо нек се рокају.Да нас висе небране но једни ни други.Нек оставе висе свјет на миру.

ОДГОВОРИТЕ