ЛШ: Партизан у Подгорици! Зрињски на Марибор!

Противник српског шампиона у 2. колу квалификација за Лигу шампиона биће Будућност из Подгорице.  Зрињски против Марибора! Актуелни шампион Босне и Херцеговине данас је сазнао име противника у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 19.06.2017 | 18:30
ЛШ: Партизан у Подгорици! Зрињски на Марибор!
Црно-бели ће прве мечеве у Лиги шампиона (2. коло квалификација) играти 11. или 12. јула, а реванш 18. или 19. јула.

Партизан ће у 1. колу квалификација бити слободан, а као повлашћеном клуб пре жреба потенцијални противници били су: Жалгирис (Литванија), Диделанж (Луксембург), Будућност (Црна Гора), Самтредија (Грузија), као и један од победника из 1. кола.

Сада је познато да ће у 1. колу квалификација играти: Викингур (Фарска Острва) - Трепча (самопроглашена држава Косово), Хибернијанс (Малта) - Инфонет Талин (Естонија), Алашкерт (Јерменија) - Санта Колома (Андора), Њу Сајнтс (Велс) - Европа (Гибралтар), Линдфилд (Северна Ирска) - Ла Фјорита (Сан Марино).

Прве утакмице се играју 27/28. јуна, а реванши 4/5. јула.

Некада у Првој лиги СФРЈ, СРЈ и СЦГ, као и Купу маршала Тита, а овог лета у - квалификацијама за Лигу шампиона!

У Ниону су жребом одређени парови 2. кола квалификација за најјаче европско клупско такмичење, после којег је заказан двомеч између шампиона Србије и првака Црне Горе.

Партизан Београд - Будућност Подгорица!

С обзиром на то да су у седишту УЕФА у Швајцарској извучени први, црно-бели ће бити домаћини 11. или 12. јула, а реванш ће на Стадиону под Горицом бити одигран седам дана касније.

По раније устаљеној пракси, УЕФА је на дан жреба поделила учеснике у групе и по квалитету, али и по географској удаљености, како се не би догодило да тимови са Исланда, рецимо, заврше у Казахстану. Тако је и шампион Србије, Партизан, као носилац у 2. колу сврстан у Групу 1 у којој су међу неповлашћеним тимовима били још Жалгирис, Даделанж, Самтредија и један од победника 1. рунде квалификација, али је "избор" на крају пао на Подгоричане.

"Предност је та што ће нам бити лакше да скаутирамо и погледамо екипу Будућност. Кога год да смо добили морали бисмо концентрисано и спремно, без изненађења, да уђемо у тај дуел", рекао је голман Партизана, Филип Кљајић, нашем репоретеру на припремама црно-белих на Златибору.

Иначе, жреб је с великом пажњом праћен у Хотелу "Палисад" иако је свођењем листе могућих ривала на пет имена било јасно да ће првак Србије бити фаворит без обзира на то ко му из те групе "западне".

До завршетка жреба, постојала је мала могућност да се шампион Србије састане и са прваком такозваног Косова, Трепчом '89, која ће такмичење почети у 1. колу, али су званичници УЕФА нагласили да то неће бити могуће, баш као и у случају представника Јерменије и Азербејџана.

Пре него што заврши посао са плаво-белима, Партизан ће 14. јула поново пред мониторе, јер је календар такмичења толико згуснут да УЕФА мора да жреба парове 3. рунде пре него што буду одиграни реванш мечеви 2. кола. Тада, црно-бели неће бити у групи носилаца...

Зрињски је за противника у другом колу квалификацијама добио словеначки Марибор!

Тренер "племића" Блаж Слишковић прижељкивао је Словенце и жеља му се испунила у Ниону.

Први меч, првак БиХ ће играти на стадиону "Под Бијелим бријегом" 11. и 12. јула, док су реванш бити одигран на "Људском врту" 18. и 19. јула.

Европска фудбалска унија (УЕФА) је прије главног жријеба најприје ставила Мостарце у трећу групу неносилаца чиме су избјегнути прваци Србије и Хрватске, Партизан и Ријека.

"Племићи" су могли да за противнике добију шкотски Селтик, пољску Легију, Малме из Шведске, Марибор, Легију из Варшаве, норвешки Розенборг и Хафнафјордур из Исланда, али су куглице одлучиле да ће то бити словеначки тим.

Бакиним фудбалерима ће ово бити прилика да се реванширају Марибору за елиминацију од прије три сезоне. Након ремија у Мостару (0:0), Словенци су у реваншу славили резултатом 2:0 головима Дарета Вршича и Агима Ибрахимија и прошли у даље такмичење.

Парови 1. кола квалификација:

Викингур (Ф. Острва) - Трепча '89 (тзв. Косово)
Хибернијанс (Малта) - ФЦИ Талин (Естонија)
Алашкерт (Јерменија) - Санта Колома (Андора)
Њу Сејнтс (Велс) - Европа (Гибралтар)
Линфилд (С. Ирска) - Ла Фиорита (Сан Марино)

Прве утакмице биће одигране 27. и 28. јуна, а реванши 4. и 5. јула.

Парови 2. кола квалификација:

АПОЕЛ (Кипар) - Даделанж (Луксембург)
Жалгирис (Литванија) - Лудогорец (Бугарска)
Карабаг (Азербејџан) - Самтредија (Грузија)
Партизан (Србија) - Будућност (Црна Гора)
Хибернијанс/Талин - Ред Бул Салцбург (Аустрија)
Шериф (Молдавија) - Кукеши (Албанија)
Астана (Казахстан) - Спартакс (Летонија)
БАТЕ Борисов (Белорусија) – Алашкерт/Санта Колома
Жилина (Словачка) - Копенхаген (Данска)
Хапоел Бер Шева (Израел) -- Хонвед (Мађарска)
Ријека (Хрватска) – Њу Сејнтс/Европа
Малме (Шведска) - Вардар (Македонија)
Зрињски (БиХ) - Марибор (Словенија)
Дандалк (Р. Ирска) - Росенборг (Норвешка)
ФХ (Исланд) – Викингур/Трепча
ИФК (Финска) - Легија (Пољска)

Прве утакмице биће одигране 11. и 12, а реванши 18. и 19. јула.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар