"Хоћу да убијем муслимане"

Након напада комбијем на вернике испред џамије у Лондону полиција је ухапсила возача, мушкарца старог 48-година.

Свијет 19.06.2017 | 09:58
"Хоћу да убијем муслимане"
Снимак хапшења је објављен на друштвеним медијима, а на њему се види приведени мушкарац који изгледа као да је пореклом са Кавказа.
 
На снимку се чује како је неко у маси људи повикао другима да га не нападају.

- Нека га нико не дира! Нико! Нико! - чули су се повици из гомиле.

- Возача - мушкарца старог 48 година - задржали су људи на месту напада и онда га је полиција ухапсила - рекао је портпарол Метрополитан полиције.

Нападач је одведен у болницу како би се утврдило његово ментално здравље и након тога ће бити спроведен у притвор.

Према речима једног сведока нападач је викао: "Хоћу да убијам муслимане!"

Тај сведок који се представио као Абдулрахман рекао је да су он и његови пријатељи стали да помогну једном старијем човеку који је лежао на под.

- За неколико секунди се десила та ужасна ствар. Комби је брзо скренуо ка нама и прегазио човека који је лежао и људе око њега, око 8 или 10 људи је повређено, неки од њих озбиљно. Хвала богу ја сам добро, али моји пријатељи су повређени - рекао је он.

Абдулрахман је заједно са још неколико људи успео да задржи возача који је покушао да побегне.

- Хтео је да побегне и викао је 'Хоћу да убијам муслимане'. Кренуо је на главни пут и ја сам успео да га бацим на земљу и ја и неколико момака смо га држали док полиција није дошла, након неких 20 минута. Питао сам га зашто је то урадио, а он је рекао само: 'Убиј ме' - испричао је Абдулрахман.

Абдикадир Варфа, који се такође нашао на лицу места, рекао је да је комби био беле боје, са жутим ознакама, који је изгледао као да је изнајмљен.

- Сви су лежали на земљи и викали "Помозите". Видео сам човека који покушао да побегне, али га је четворо-петоро људи зауставило - рекао је Варфа, преноси "Гардијан".

Два сведока напада су раније рекла да су видела тројицу нападача и да су двојица од њих побегли, међутим полиција је саопштила да није могла да потврди њихову причу.

Поједини сведоци су рекли и да је нападач имао нож и да је убадао људе, али полиција није нашла нож код њега.



(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прије 3 године

19.06.2017 08:13

Моја мама казе мени 'сви су се обогатили, само ми ниста немамо'. Покуповали куце, станове и овдје и у Босни. Пуни пара. Казе најбједнија је у аутобусу. Велим јој' Мама, кад подје лов и кад се ови пробуде, ти цес бити пресретна да смо овако сиромасни'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,пре 3 Године,

19.06.2017 09:21

Пријатељу ,у данасња доба ;бити пистен и слободан,то је уметност"слобода је капитал ,ове лоповцине спавају зецови;никада не знају која им задња ноц.не секирај се.

Name

Карадоз

19.06.2017 08:16

Тероризам или мала љутња?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

19.06.2017 08:24

Ово није тероризам?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фронт

19.06.2017 08:40

Нато тајна војска!

ОДГОВОРИТЕ