Вођа вехабија ускоро слободан?

Неформални вођа вехабија у БиХ Билал Боснић, којег је Суд БиХ 2015. године правоснажно осудио на седам година затвора због јавног подстицања на терористичке активности, а у вези са врбовањем ради терористичке активности и организовања терористичке групе, ускоро би могао да се нађе на условној слободи.

Босна и Херцеговина 19.06.2017 | 09:39
Вођа вехабија ускоро слободан?
Боснић,како преноси сарајевска штампа, налази се на издржавању затворске казне у Казнено-поправном заводу(КПЗ) у Зеници и већ је одлежао пола казне чиме је стекао услове да може поднети захтјев за условни отпуст.

Ову информацију потврдио је Боснићев адвокад, Адил Лозо, који је рекао да ће најкасније за мјесец дана Суду БиХ поднети такав захтјев да би његов клијент био пуштен на слободу, уз одређене мјере забране, а у складу са овом врстом отпуштања.

-Стекли су се услови за условним отпуштањем, не помиловањем, и ја ћу то тражити од Суда БиХ, који је за то надлежан. Након тога, они ће се обратити КПЗ Зеница и донијети одлуку хоће ли наш захтјев бити уважен - рекао је Лозо.

Боснић је ухапшен у полицијској акцији кодног назива "Дамаск" у септембру 2014. године.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

какав наслов

19.06.2017 07:49

Ово је по мени дезинформација, у животу је све"можда", можда ћу и ја сутра у затвор. овај вехабија је тек почео издржавати казну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рд

19.06.2017 08:59

Коректно.

Name

Вербални деликт

19.06.2017 09:08

Никада суд није доказао ста је против законито урадио. То сто је урадио И због цега је осудјен је ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ. Додик сваки уради по неки вербални деликт И ником ниста . Кад то уради Босниц онда је то затвор. Реци и урадити је једна ставар а реци и не урадити је вербални деликт. Ко то на свијету има доказе за Босница да је несто урадио осим имагинацја.

Name

раде

19.06.2017 08:46

Па у цему је проблем овај брадоња има право да изадје ако је одслузио пола казне правила требају да буду на сваком иста...њста он није гори од кркана који немају браду исти је то олос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

19.06.2017 18:50

Раде,браво ниста он није гори од кркана Додика,који је веца пријетња БиХ него Босниц.

Name

Ћулум

19.06.2017 19:47

Јадни они којима овај брадоњица просипа памет!Неће он да ради,већ воли да чеше јаја , и диже тензије овом јадном народу.Док оваки националисти паметују нема добрих односа међу народима.