Низ трагедија на путевима у БиХ

Четири особе, укључујући и двоје дијализних пацијената, погинуле су у три одвојене тешке саобраћајне несреће, које су се од суботе, у 12. 20, па до данас ујутро, догодиле на подручју Новог Горажда, Вишеграда и Зворника. Тиме је настављен црни низ на бх. путевима, гдје је од уторка живот изгубило укупно 13 особа.

Босна и Херцеговина 18.06.2017 | 21:47
Низ трагедија на путевима у БиХ
У мјесту Подмашићи, општина Ново Горажде, у санитетском возилу су у суботу, нешто након поднева, погинули Драгомир Арсић (74) и његова сапутница Радмила Марић (65), која је, баш као и он, дијализни пацијент. Ријеч је о судару камиона МАН и санитета, у којем су повријеђена још три пацијента, а који су тих тренутака превожени из Вишеграда на дијализу у болницу у Фочи.

"Арсић је на мјесту догађаја преминуо, а Марићева у Универзитетској болници у Фочи", саопштено је из Полицијске управе Фоча, уз навођење иницијала.

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча, истог дана, око 21 сат, догодила се још једна стравична несрећа, и то у вишеградском мјесту Добрун, гдје је породица Видаковић из Србије возилом слетјела у ријеку Рзав, а живот је изгубила тридесетчетворогодишња Стоја Видаковић.

Повријеђена је њена сестра Ивана (32) те мајка Станица (57), као и отац Ђорђе (59), возач форда који се, под још неразјашњеним околностима сурвао у ријеку. Познаници страдале породице Видаковић кажу да су они поријеклом из РС и да су у вријеме несреће највјероватније ишли код неког од родбине.

Након несреће, Ђорђе и Ивана су превезени у болницу у Ужице, док су Станица и њена кћерка Стоја пребачени у фочанску болницу, гдје је Стоја данас изгубила битку за живот.

Битку за живот данас је изгубио и Јован Тешић (23) из Србије, и то око 4.50, када је аутомобилом из за сада неутврђених разлога слетио с пута у мјесту Мостаница, на подручју Зворника.

"Аутомобил опел слетио је с цесте и том приликом је страдао Ј.Т., држављанин Србије", казао је Миљан Бобар, портпарол Полицијске управе Зворник. Увиђај на мјесту те трагедије данас су обавили полицајци Полицијске станице Братунац, а тачан узрок несреће биће познат тек након обављених вјештачења.

Трагедије се нижу још од уторка, а само у четвртак и петак погинуло је пет особа, док су још двије потом преминуле од посљедица повреда задобијених у та два дана.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дзони

18.06.2017 19:55

Непазња,безобразлук,сви као негдје зуре због због неколико минута,а због тих минута људи моји 13 зивота за 7 дана!?!!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

возач

18.06.2017 20:10

У Закон унијети да се провјеравалу психо-физичке способности возача сваких 5 година. Ово је страва и ужас шта се дешава на друмовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А мафија

18.06.2017 22:07

А јел се ауто мафија судара.Она наса понос српска из горовитих сума.Ајде министре хапси тај сљам.Ста си се ухватио политике ко пијан плота.

Name

20 КМ. техницки!

18.06.2017 21:09

Платио прије неки дан за крсину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

странац

19.06.2017 04:15

ТЕЛЕФОНИРАЊЕ У ВОЗЊИ, ЛОСИ ПУТЕВИ, КАО И ПРЕТИЦАЊЕ НА ПУНОЈ ЛИНИЈИ. ТИПИЦНА БОСАНСКА ПРАВИЛА, ВОЗАЦКА СЕ ДОБИЈЕ КАО НА ЛОТТО. И У СРБИЈИ ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ