КК: Португалци и Мексиканци ремизирали!

Шампион Европе водио два пута против Мексика, али је ова репрезентација још једном показала да им је упорност највећи квалитет.  Морено шокирао шампиона Европе у Казању! Фудбалери Португала и Мексика одиграли су у Казању нерешено 2:2 у драматичној утакмици групе А Купа конфедерација.

Фудбал 18.06.2017 | 19:00
КК: Португалци и Мексиканци ремизирали!
Русија остаје лидер групе "А" после првог кола Купа конфедерација.

Домаћин овог такмичења јуче је савладао Нови Зеланд (2:0), док је фаворит ове групе Португал, шампион Европе, само ремизирао против представника Северне Америке - Мексика, иако је водио у два наврата.

Кристијано Роналдо је после маестралног продора асистирао Рикарду Кварежми коме није било тешко да савлада Гиљерма Очоу у 34. минуту, да би Хавијер Ернандез изједначио у 42. минуту.

Португал је био бољи у наставку меча, Очоа је одбранио сјајно покушај Адријена Силве главом пет минута до краја, да би у наредној акцији Седрик Соареш након неспретне реакције Ерере донео ново вођство које, још једном, није потрајало задуго.

У другом минуту надокнаде је Морено надскочио Фонтеа и поравнао на 2:2.

То је био и коначан резултат овог сусрета, пошто није било више шанси, али би требало подсетити да је Португал освојио Европско првенство након три ремија у групној фази такмичења...

Португал је имао вођство малтене до последњег минута, када је Ектор Морено шокирао шампиона Европе поготком главом после велике гужве у казненом простору.

Дефанзивац Мексика искористио је сјајан центаршут Џонатана Дос Сантоса из корнера, у скоку надвисио Жозеа Фонтеа и донео велико славље својој екипи.

Претходно је Рикардо Кварежма погодио вођство Португала, Хавијер Ернандес је изједначио у финишу полувремена, а Седрик Соареш неколико минута пре Морена, чинило се, савладао голмана Гиљерма Очоу за тријумф.

Ипак, тако није мислио Морено чијем голу су се највише обрадовали фудбалери Русије јер су усамљени на челу табеле групе А са три бода, два више од данашњих ривала.

Утакмица у Казању почела је бољом игром Мексиканаца, док је Португал чекао шансу из контри и полуконтри. Оне су обично ишле преко Кристијана Роналда, а у 22. минуту виђена је занимљива ситуација када је употребљена видео технологија за помоћ судијама (ВАР – видео ассистант реферее).

После акције након слободног ударца и пречке Кристијана Роналда, Андре Гомеш постигао је гол из одбитка, али га је судија Нестор Питана поништио због офсајда.

Он је преиначио одлуку уз помоћ ВАР и на крају донео исправну јер је Пепе био у офсајду још у зачетку акције, али се то Португалцима никако није свидело.

Најбоља репрезентација КОНКАКАФ наставила је са опаснијим нападима, да би у 34. минуту уследио шок. Дефанзивци су погрешили после једне испуцане лопте која је дошла до Роналда, а он се по левој страни спустио ка голу.

Дефанзивци су га сустизали, али је најбољи фудбалер света одлично пронашао Рикарда Кварежму на другој стативи, овај феноменалним пријемом послао голмана Очоу на земљу и лагано затресао мрежу.

Ипак, није се дуго чекало на одговор јер је екипа Хуана Карлоса Осорија одговорила неколико минута касније – Вела је искористио кикс ривала, са десног бока центрирао на петерац, где се Хавијер Ернандес бацио и главом савладао Руија Патрисија.

Чичарито је у последњем минуту првог полувремена могао да преокрене, али је његов покушај завршио преко пречке.

Тим резултатом отишло се на одмор, а иако се очекивало да ће шампион Европе појачати притисак у наставку, то се није догодило. Мексиканци су били нешто конкрентији у првој фази другог полувремена, Португал потом преузео иницијативу, али без правих шанси до самог финиша.

Андре Гомеш је центрирао у казнени простор до имењака Силве, који је гађао десни голманов угао, када се Очоа бацио и, чинило се, спасао бод. Међутим, у следећем нападу Седрик Соареш је уз много среће затресао мрежу Мексика и сви су мислили да је донео тријумф ‘Европском Селесау’.

Тако нису мислили Џонатан Дос Сантос и Ектор Морено, који је на већ описан начин закључио драматичан меч у Казању.

Од 20 часова Камерун и Чиле отварају такмичење у групи Б.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар