Звезда и Воша пред жреб: Што ближе, то боље!

А да нису комшије…! Казахстан поново најнепожељнија дестинација, а посебно за црвено-беле, којима је још увек у свежој меморији елиминација од Каирата.

Фудбал 19.06.2017 | 00:00
Звезда и Воша пред жреб: Што ближе, то боље!
Црвена звезда и Војводина биће повлашћени српски тимови на жребу за прва два кола квалификација за Лигу Европе, који ће бити одржан сутра у Ниону у два везана термина (13.00 и 14.30). У бубњу првог првог кола наћи ће се округло 100 тимова, који су рангирани по коефицијенту, док ће им се у другом прикључити још 16 екипа.

Црвена звезда је пуним темпом, под вођством новог шефа струке Владана Милојевића, започела припреме за нову сезону, али је јасно да форма и тим српског вицешампиона неће бити скоцкани и темпирани за најранију фазу квалификација, већ онда када буде требало да се изађе на мегдан неком од јачих противника. Објективно гледано, Звезда би оваква каква је у овом тренутку морала да прегура сам старт квалификација, без обзира на то којег противника извуче, док јој је након тога ипак неопходна доза среће.

Наравно, најнепожељнија дестинација на старту за оба српска тима је Казахстан, како због квалитета противника, тако и због удаљености. Навијачима београдских црвено-белихсе од помена на ову земљу диже коса на глави, с обзиром да им на памет одмах пада Каират, који је у сезони 2015/2016 био непрелазан за Звезду на старту квалификација за ово исто такмичење. Оба српска представника сасвим сигурно прижељкују неку ближу дестинацију, али не и одлазак у регион, где би атмосфера могла да буде беспотребно запаљива.

У првом колу казахстанска мина је Иртиш, тим са нејвећим коефицијентом међу неповлашћеним екипама прве рунде, а који је прошле сезоне на старту квалификација избацио бугарски Левски. Ипак, након тога га је елимисао Широки Бријег, други рангирани тим на листи неповлашћених тимова у првом колу квалификација. Ово су само два од потенцијалних 49 противника Звезде и Војводине у првој рунди, а потенцијални тешки изазиови могли би да буду и окршаји Ружомбероком (Словачка), Вашашом (Мађарска), Шкендијом (Македонија), Шамроком (Ирска), Партизанијем (Албанија), Заријом (Молдавија), Чикуро, (Грузија)… Међу оним најпожељнијим су Тре Пене и Фолгоре (Сан Марино), Сент Џозеф и Линколн (Гибралтар), Фола Еш и Диферданж (Луксембург), Санта Колома и Сант Хулија (Андора)…

На жребу за другу рунду упадају тимови са јаким коефицијентима као што су Галатасарај, Астра, Хајдук Сплит, Аполон, Млада Болеслав, Луцерн, Брондби, Габала, Абердин, Утрехт, Штурм Грац, па ће са друге стране међу неповлашћене отићи нови непожељни потенцијални противници као што су Каират, Осијек, Сарајево, Жељезничар, Норчепинг, Јагјелонија, ЦСКА Софија, Левски… Поменути противници би могли обзбиљно да отежају пут ка трећем колу.

Када су у питању Новосађани, највећи проблем Лала је тренутна незавидна ситуација и тим који није ни близу скројеног, јер се још увек не зна тачно на које ће играче Радослав Батакмоћи да рачуна на почетку сезоне. Прошлосезонски састав је драстично ослабљен, појачања полако пристижу, мада је питање да ли ће она надоместити квалитет Палочевића,Пушкарића, Маслаћа, Бабића, Кнежевћа… Капитен Дејан Мелег је на Европском првенству за младе, а о његовом статусу ће се говорити по завршетку турнира у Полсјкој. Војводина има јачи коефицијент од Црвене звезде, с обзиром да је у последње четири сезоне чак три пута ишла до плеј-офа за улазак у групну фазу такмичења, али ће овога пута то бити знатно тежи подухват.

Прво коло квалификација за Лигу Европе игра се 29. јуна и 6. јула, док је друго заказано 13. и 20. јул.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

19.06.2017 13:05

Звезда пролази 1. и 2. коло, за даље ћемо видјети...зависи од жријеба.

ОДГОВОРИТЕ