Договор пао: Лео остаје!

Партизан избацује клаузулу из Леонардовог уговора! Осим за једног менаџера. . . Ту су и бонуси. . . !

Фудбал 18.06.2017 | 23:00
Договор пао: Лео остаје!
И друга мисија у Барселони има обрисе успешне. На истом месту где су пре три седмице договорили повратак Мирослава Ђукића на клупу, руководиоци Партизана успели су да се изборе за што повољнији статус једне од првих звезда шампионског тима - Леонарда да Силве Созе.

Председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура вратили су се јуче из Шпаније, са дводневних преговора са Димитријем Сељуком, менаџером бразилског крилног везисте и како се може чути, добили обећање од руског агента да стрелац 24 првенствена гола у минулој сезони остане у Хумској 1.

МОЗЗАРТ Спорту је речено да су челници црно-белих, током преговора са Сељком, испословали још једну победу за Партизан. Из уговора склопљеног прошлог лета биће избачена излазна клаузула постављена на 2.500.000 евра. На основу ње је досад важило правило да онај клуб или менаџер који доставе понуду у поменутој вредности могу да купе Леонарда, међутим, она више неће важити. Тачније, биће прекројена и остаће ексклузивно власништво Димитрија Сељука. Примера ради: ако неки клуб (раније су се као заинтересовани помињали Сент Етјен, ПАОК, Јапанци...) понуди 2.500.000 евра не значи да ће добити фудбалера, али... Буде ли понуду у идентичној вредности донео његов менаџер она аутоматски постаје важећа и Лео ће моћи да напусти Србију.

Из Хумске 1 уверавају и да им је Сељук обећао како ће Леонардо да Силва Соза сигурно да остане у Партизану. Он овог лета неће потписати нови уговор, већ да ће на постојећи бити додати бонуси. У овом тренутку њихова вредност има ознаку „пословне тајне“, али је новост да ће уместо најављеног аванса премије морати да заради. Што је свакако повољнија опција за клуб него да му унапред да новац. Овако, Лео ће имати мотив да се потруди како би достигао одређен број голова и(ли) асистенција, односно да уведе екипу у групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе, јер ће у том случају моћи да рачуна на додатни новац. Ван оног који му је гарантован уговором вредним 410.000 евра по сезони. Подсетимо, додатни 100.000 евра следовало му је само за потпис минулог лета.

Једино што је остало нејасно је шта Димитри Сељук добија за узврат. Ако се зна да је реч о човеку који је јавно знао да „окрпи“ Пепа Гвардиолу на почетку сезоне, а на њеном концу да свом најпознатијем клијенту Јаји Туреу обезбеди још један уносан уговор у Манечстер Ситију, логично је поставити питање шта захтева од Партизана. Могуће (само) ексклузивно право на продају Леонарда, кад за њу дође време?

Уговор Леонарда да Силве Созе и Партизана важи до јуна 2019. и са Топчидерског брда поручују да ће Бразилац сигурно предводити екипу у квалификацијама за Лигу шампиона. Његов долазак у Београд очекује се до краја следеће седмице, приликом последњег контакта са људима из клуба Лео је рекао да има проблем да обезбеди авионске карте из Бразила, али би требало да допутује у Србију до викенда.

Црно-бели су тренутно на Златибору, данас играју први тест меч на припремама, ривал им је Зета из Голубоваца, а 25. јуна селе се у Словенију, на завршну дораду пред почетак квалификација за Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар