Наредних дана киша и пљусак

Након честих смјена сунчаних и врелих дана те хладних и вјетровитих ноћи, наредне седмице очекује нас неколико дана стабилнијег времена, а доласком викенда изгледно је погоршање времена са обилнијим пљусковима у Херцеговини и централним, сјевероисточним и западним дијеловима БиХ.

Босна и Херцеговина 18.06.2017 | 15:39
Наредних дана киша и пљусак
Међутим, према дугорочним прогнозама федералног и хидрометеоролошког завода Републике Српске, поред кише и пљускова, у БиХ ће наредних дана преовладавати високе температуре због чега можемо очекивати поприлично спарне дане и ноћи.

"Крајем мјесеца ће температуре бити у порасту у односу на претходни период са најнижим температурама од 15 до 20 степени у Босни, а у Херцеговини од 19 до 24 степена и највишим дневним до 33 у Босни, а у Херцеговини до 35 степени Целзијуса", наводи се у прогнози Бакира Крајиновића, метеоролога Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

У периоду од 21. до 27. јуна обилинији пљускови захватиће већи дио наше земље, али температуре ће и даље бити релативно високе са вриједностима у Босни од 25 до 30, а у Херцеговини до 33 степена Целзијуса.

Сутра се у централним, источним и западним подручјима Босне очекује претежно облачно, понегдје са слабом кишом. Остатак дана ће бити без падавина и сунчанији. У осталим подручјима наше земље ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Е

18.06.2017 14:22

Ред кисе а ред сунца у Дрвару покрај Унца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

довла

18.06.2017 14:58

Мислим да це у брдима бити брдовито, с долама доловито...

ОДГОВОРИТЕ