Рајолина верзија приче око Донаруме...

Четири Миланова греха због којих је изгубио Ђиђа! Није ствар новца, већ принципа. Или је ипак новац у питању?

Фудбал 20.06.2017 | 15:00
Рајолина верзија приче око Донаруме...
Још док нису дошли нови кинески власници у Милан и док је Адријано Галијани био задужен за трансфер политику, нови уговор Ђанлуиђија Донаруме је био означен као приоритет клуба. Тачније, чим се италијански вундеркинд код Синише Михајловића појавио на голу, Милан је изразио жељу да га блиндира на дужи временски рок.

Али Галијанију су биле везане руке јер није имао преговарачку позицију с обзиром да је бројао последње недеље у клубу и Донарумин уговор је требало да падне на терет нових власника.  Али и тада је владала неизвесност око Донаруме. Као да су многи осетили да ће од свега на крају испасти велика фрка. Покушавао је Галијани да одобровољи младог голмана, припремио је изненађење за 18. рођендан, натреао му сузе на очи, али на крају није добио пристанак Донаруме и Рајоле иако је Ђиђо постао пунолетан да потпише нови уговор.

Дошли су нови власници, нови директори, урадили су све да га задрже, понудили му статус најплаћенијег играча у клубу, али нису имали шансе. Још пре Миланове финалне понуде и последњег састанка на којем је Рајола клубу пренео Донарумино коначно “не”, све је било одлучено… Милан није имао шансе, Донарума и Рајола нису ни разматрали останак. Само су одуговлачили како би голман остао на голу до краја сезоне и чекали задњи рок како би се дизала што мања прашина. На крају су изазвали земљотрес.

Сада је јасно да Миланов понуда није ни разматрана. Милан је разочаран, изневерен и преварен, а Донарума је постао симбол издајника. Два дана после поптуног лома на релацији Милан - Донарума, сада су италијански медији дошли и до Рајолине верзије приче.

Коријере дела Сера, преноси Рајолине речи из разговара са пријатељима.

“Није била ствар новца, већ принципа”, рекао је Рајола.

Он је навео неколико ставри у којима је Милан погрешио и због којих је изгубио суперталентованог голмана планираног да постане симбол клуба.

Рајолу је прво изнервирало што су преговори померени за лето јер је клуб био у процесу промене власника и све битне ствари су одложене за касније и долазак нових људи у клуб.

Потом га је изнервирало што се нико у Милану није удостојио да Донаруми посебним анексом без потписивања новог уговора повећа плату када је постао стандардан голман. Треба истаћи да је Донарума годину и по дана за Милан бранио са стипендијским уговором вредним 160.000 евра годишње и да је после трећег голмана Плицарија био убедљиво најмање плаћен играч у екипи. Рајола сматра да године нису битан фактор и да играч треба да буде плаћен онолико вреди на терену. А нико не спори да је Доанрума био међу најбољим играчима Милана...

Трећа ствар која је изнервирала Рајолу је одлука да Милановог спортског Мирабелија да њему иза леђа зове телефоном Донаруминог оца и наговара га да играч продужи уговор. Рајола се осетио “прескоченим” у тој причи и желео је да покаже Милану да са њим не може да тако да се ради.

Четврта ствар која је замсетала контроверзном менаџеру је Миланов ултиматумДонаруми да коначан одговор о новом уговору достави до 13. јуна. Самтра да је Ђиђозаслужио другачији третман и да се тако не послује.

Све то су Рајолини изговори да принципе надеве као разлог разлаза са Миланом. Међутим, свака прича има и другу страну медаље. Чини се да не би било другачије и да је клуб другачије поступао у датим ситуацијама. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар