Терзић: Ни од кога не узимамо, сами зарађујемо!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је за "Вечерње новости" да клуб из Љутице Богдана домаћински послује и све своје паре зарађује сам.  Терзић: Паре не узимамо са стране, има за странце! Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, није имао проблем да одговори на шкакљиво питање - одакле клубу новац за појачања из иностранства. У интервјуу за "Новости" одговорио је на многа актуелна питања. . .

Фудбал 19.06.2017 | 20:00
Терзић: Ни од кога не узимамо, сами зарађујемо!
Ричмонд Боаћи највероватније ће предводити напад Црвене звезде у сезони 2017/18, изјавио је у интервјуу за "Новости" генерални директор клуба Звездан Терзић.

"Имали смо договор на годину и по дана, и са њим и са италијанском Латином. Десила се та несрећа да је његов бивши клуб банккротирао и угасио се. Аутоматски је и та уговорна обавеза коју је имао Боаћи са Латином постала проблематична, а исто тако аутоматски и та позајмица коју је имала Црвена звезда и са Боаћијем и са Латином", објаснио је Терзић природу проблема са којим се изненада сусрео.

Новонастала ситуација поклопила се са интересовањем које је за Боаћија показало неколико клубова, пре свих Видеотон и Локомотива.

Он је дао 16 голова за црвено-беле за једну полусезону у клубу.

"О томе не размишљамо. Ми смо направили договор са Боаћијевим агентом и чекамо да све те ствари дефинишемо са њим када дође из Италије за два, три дана. Самим чином доласка Боаћија на припреме, овде на Златибор, јасно је његово опредељење да настави каријеру у Црвеној звезди", рекао је Терзић и додао:

"Ја се надам да смо близу да са Боаћијем потпишемо уговор на две плус једну годину, што значи да у наредне три године буде наш играч. Мислим да ћемо следеће недеље тај договор формализовати и ставити га на папир. Он је први стрелац нашег шампионата у пролећном делу. Ради се о изузетно квалитетном момку, карактерном, кога су саиграчи изузетно прихватили", истекао је први операзивац клуба и нагласио:

"Сигурно је да ће уз Рикардиња предводити напад Црвене звезде".

Терзић је заједно са новим спортским директором Митром Мркелом и тренером Владаном Милојевићем за сада финиширао четири трансфера: Марко Гобељић, Филип Стојковић, Вујадин Савић и Рикардињо.

Да ли је Португалац једино инострано појачање?

"У овој фази више размишљао о страним играчима. Рекли смо да тренер Милојевић рачуна на све странце, знамо да у квалификацијама за Лигу Европе нема лимита. Међутим, сигурно је да ће бити и одлазака из Црвене звезде", подсетио је Терзић, али је напоменуо:

"За сада нећемо доводити нове странце. Фокусирани смо на довођење српских играча из иностранства и на форсирању младих из наше омладинске школе. Не бих о именама, никада не коментаришемо играче које нисмо довели. Једно је сигурно, Црвена звезда имати моћнији и квалитетнији тим него пролетос. Нама нико није отишао осим Луковића и Петковића којима је истекао уговор. Не треба да нас хвата никаква журба. Сигурно је да ће бити још долазака играча и да ће Црвена звезда бити квалитетнија него што је била".

Да ли се ради о актуелним странцима, када се помињу одласци…

"Што се тиче странаца, влада велико интересовање за наше играче. Видећемо, далеко је 31. август и финиш прелазног рока, али сигурно је да ће отићи бар тројица, можда и четворица наших 'легионара'. То је план, али, од плана до реализације дуг је пут. Очекујемо и одређене трансфере, тако да ћемо напунити касу, неће нам требати помоћ са стране. Ослањаћемо се и даље на своју производњу, своју памет и на огромне приходе које смо имали од трансфера. Тако ће бити и овог лета", уверен је Терзић.

Плавшић (још) није отишао...

"Преговарамо са Чесима, постоји понуда. Видећемо у наредна два дан, још то није дефинитивно", истакао је Терзић причајући о интересовању које влада за Срђана Плавшића.

Одакле новац за...

"У медијима Црвена звезда никад није износила колико плаћа своје играче. Ми ни од кога не узимамо паре. Црвена звезда се тржишно понаша, домаћински послује, све своје паре зарађујемо сами. Колико год да платимо Боаћија, Рикардиња или било кога, Црвена звезда је у плусу, са свим странцима до сад је била и биће. Тако да ми не узимамо паре ни од кога са стране да би се било коме правдали. Црвена звезда послује као фирма тржишно оријентисана, сами стварамо паре", истакао је на крају Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

19.06.2017 18:32

Не уваљујте му висе смеце,булазни говедо..

ОДГОВОРИТЕ