Влада Српске је неспособна

Једанаест година њихове владавине иза себе оставља врло тежак хендикеп свима који ће доћи послије њих. И сам Додик говори о неким освјежењима, и они су свјесни колико је ова Влада неспособна и какве је проблеме направила Републици Српској. Вјероватно би то урадио да није било иницијативе опозиције за смјену Владе. Од стотине амандмана које је опозиција упутила у парламентарну процедуру, у циљу поправљања одређених законских рјешења и ситуације у РС-у, Влада је одбацила све наше приједлоге, казао је ТВ1 предсједник НДП-а Драган Чавић.

Република Српска 17.06.2017 | 22:21
Влада Српске је неспособна
Чавић је говорећи о томе како опозиција намјерава побједити СНСД када је стално у позицији да се брани од приче за издају интереса Републикес Српске, а посљедњи примјер су измјене кривичног закона којима се предвиђа казна за негриање геноцида, казао да је кривица и у самој опозицији која Додику да повода а онда Додик експлоатише такву врсту приче.

"Ово могу разумијети као неку врсту непромишљености или преваре људи у Савјету министара из Савеза за промјене. Не треба насједати на ту врсту реторике коју Додик и чланови његове странке користе. Њихову реторику не можемо промјенити а не треба да им дајемо јасне поводе јер онда је сва та њихова реторика испразна и промашена", казао је Чавић.

Истакао је да су шансе Савеза за промјене добре и да Додик пјева лабуђи јер неће бити јачи на сљедећим изборима.

"Прије четири године једва је побиједио Огњена Тадића и то не због тога што је био снажнији, него што је Тадић у задњим данима кампање направио двије до три грешке које су га коштале исто толико процената гласова. Додик је побиједио са седам хиљада гласова разлике и то је најбоља илустрација колико је он био "супериоран", иако жели да наметне такав утисак", рекао је Чавић.

Додао је да опозиција више не може пустити актуелну Владу која производи негативне посљедице које ће бити врло тешко санирати у  наредном периоду.

"Једанаест година њихове владавине иза себе оставља врло тежак хендикеп свима који ће доћи послије њих, без обзира ко ће то бити, јер иза себе остављау готово шест милијарди, огромне дубиозе у буџету, милијарду и двјеста милиона неизмирених обавеза које има фонд здравства, сва јавна предузећа пред вратима стечаја, дакле један потпуно несређен систем у којем царују корупција и криминал. Ми смо принуђени да тражимо начина да ова власт оде и прије него што ће отићи након избора 2018.године", казао је Чавић.

Казао је да је било покушаја да се скрене пажња јавности, међутим то је владајућа већина опструисала одбијајући да усвоји дневни ред.

"Сада ћемо ићи на интерпелације које ће по пословнику натјерати Владу и НСРС да се расправља и проблемима који  су обиљежили њихових једанаест година владања. И сам Додик говори о неким освјежењима, и они су свјесни колико је ова Влада неспособна и какве је проблеме направила Републици Српској", казао је Чавић.

Чавић је поручио да не искључује ни ванпарламентарне облике борбе у складу са законом, јер су нарушене све уставне компетенције свих нивоа власти од највишег до најнижег. Парламент је тек пуки извршилац воље Владе РС којом на  неуставан начин управља предсједник Републике.

"Од стотине амандмана које је опозиција упутила у парламентарну процедуру, у циљу поправљања одређених законских рјешења и ситуације у РС-у, Влада је одбацила све наше приједлоге. Давали смо амандмане чак и на законе које предлаже Влада, предлагали законе али они не прихватају ниједан став који је афирмативан по интересе грађана. Све то одбацују и то са индигнацијом, и како онда да се ослањамо само на парламентарну борбу. Морамо користити и ванпарламентане облике борбе", закључио је Чавић.

(Вијести)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

бајке

17.06.2017 20:36

Сто висе ови пропалитети прицају против Додика, то висе падају у оцима народа. Годинама слусамо једну те исту прицу против Додика. Тиме показују своју неспособност да ураде нешто корисно. Додик их врти око малог прста, а ови само ав,ав,ав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бајке

17.06.2017 22:49

Благо теби, сигурно си црвени кмер са купљеном дипломом.

Name

ннн

18.06.2017 05:46

Цавиц се представља као неки економиста а тврди да је будзет у дубиози 6 милијарди а будзет Републике Српске је 3 милијарде! Оно сто не говори је то да се све обавезе из будзета на вријеме исплацују!

Name

Рис

18.06.2017 06:12

Твој коментар је исправан. Додик је за РС урадио толико штете да ни сам није свјестан и сад некаква опозиција хоће да преузме власт и припише себи његов рад. Заиста непоштено. Теби желим све најбоље и да ти Бог дадне памет.

Name

Мој Цавицу

18.06.2017 06:38

а, ти довео оног дебелог Војина Мијатовица са Мегатренд дипломом право из СНСД-а и прицас о некаквим промјенама. Уколико се у наредних неколико мјесеци не појави потпуно нова политицка партија са новим, постеним и образованим људима, оде све у ...., ако вец није и отисло?!?

Name

Ре ре бајке

18.06.2017 06:53

Овај цовјек ИМА диплому који ти никад нецес имати јадо гдје си ти одрасто и науцијо вриједјат људе због такви ЦЕ миле да влада Јос друго дуго.

Name

ре

18.06.2017 08:37

-Кажу људи да ће ти се оно чега се бојиш и догодити. Ја се бојим новца и секса... -Неким људима све опраштам, али себи не могу опростити неке људе... - Један од најпознатијих америчких судија у историјии Врховног суда, Лоуис Брандеис, изјавио је да “морамо одабрати: можемо имати демократију или концентрацију богатства у рукама неколицине, али не можемо имати обоје”. Истинска демократија ипак се не да свести на поштивање форме (плуралистички избори, заштићено гласачко мјесто, гласачка кутија). Она подразумијева да партиципација уступа мјесто изборима који не мијењају ништа: активност, народно образовање, политичку културу, право да се захтијева подастирање рачуна, да се смијене изабрани који су нас у извршењу свог мандата изневјерили.

Name

маса

19.06.2017 18:25

Способни су они цавицу и те како они су одрадили посао пара нема а ми најсиромаснији у региону.

Name

ннн

20.06.2017 05:33

Када добијемо изборе 113% онда идемо у изградњу јаке и сназна привреде. Потенцијала имамо упркос цињеници да се радна снага осипа..

Name

Ре ннн

20.06.2017 20:23

О ннн ,занимљиво људи овога нема да коментаристе текстове који говоре о пљацки и криминалу. Када се говори о пропасти банака,дуговањима јавних предузеца,пропасти зељезница,робних резерви.Ко нас људи пљацка и унистава годинама да мозда нису ескими?Све висе људи хвала богу вјерује својим оцима а не лажима које се свакодневно сервирају. Овај је 113% цлан секте.

Name

ап

17.06.2017 20:38

Он прича,па докле више извиру ови кретени Бијежите људи одавде,они извиру као духови и склањајте дијецу остаће слијепци поред ових паметњаковића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

17.06.2017 20:43

Ови из ндп и пдп унистисе сдс својом паразитском политиком. Сутра би и са Додиком само да ојацавају. Пдп је био потонуо скроз, а ови нису ни постојали, све их је сдс подигао и појацао са цланством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све тацно

20.06.2017 07:25

А знају само прицати. Гори су од ових садасњих.

Name

6. Милијарди

17.06.2017 20:46

дуга + пензиони + здравствени + дугови предузеца + пропала предузеца +.........како и циме вратити све ово = ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.06.2017 08:17

Када је Миле преузео власт имао је у каси 200мил и Телеком,стварно је домацински наставио посао???

Name

ре.ре

18.06.2017 13:34

Да. У медјувремену продао телеком, рафинерију русима,...за добре паре, и не само да је потросио те паре, него је додатно задузио РС за сест милијарди. Ста реци? Једноставно не видим нацин за спас од банкрота.

Name

Требиње

17.06.2017 20:47

Цавицу, не оптужују друге за своје пропусте. Ти си дао мандат Додику 2006. Ти си грицкао опозицију изнутра послије тога. Твој Сараба ке створио пометњу у Херцеговини 2014. због које је Додик однио висе гласова од Тадића, а умало због тога да изгуби и Иваниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2017 06:39

Прво треба смијенити све целнике у опзицији, који цувају Додика. Онда це он сам пасти.

Name

ре

18.06.2017 07:43

Ма тај Слободан Сараба је невидени дилетант.Ипак њега је својевремено СДС послао у Сарајево.Добро је РС просла. И онда га овај Цавиц прихвата у своју НДП.Па је ли конацно Цавиц сконтао да је Сараба низаста?

Name

Горан Талић

19.06.2017 14:27

Горан Талић је ипак угледан човјек чим је добио гласове да буде одборник у Бања Луци.О Сецтору сам имао некада лоше мишљење али у задње вријеме сам га промијенио.Истина плате нису неке али су редовне и радник је колико толико заштићен

Name

Гаги

17.06.2017 20:49

Господо сви сте ви исти и сви се борите за власт јер знате да су плате дебеле а и да вам је све потаман јер све ријесавате кроз астрономска поскупљења и акцизе домаце домацу економију сте стјерали на нулу а увоз дигли и акцизе само рокај а плату сто мању ресења има али је проблем у вама свима политицарима да радите за 420км онда бих се борили сигурно но ви имате десет пута висе па вас брига за градјане вазно је да ви добијете козне фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

премијер

18.06.2017 07:03

Гаги...због чега су сви исти? Каква отрцана флоскула! Власт треба да унапреди животни амбијент...плате веће...већи животни стандард...итд.

Name

План б

17.06.2017 20:57

Дзаба кад нема ко ...а иза ових струцњака и патриота неце остати камен на камену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слиједи

17.06.2017 21:07

Лагано постепено гасење, нема спаса ко год да додје, касно је....

Name

ннн

18.06.2017 06:24

Није тацно. Када добијемо 50% гласова укљуцујемо се у трецу фазу привредног напредка.

Name

Црни Груја

17.06.2017 20:57

Влада Српске је заиста неспособна. А ви у опозицији сте килави. Годинама понављате исту причу. Немате м*да да било шта покушате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цг

17.06.2017 22:29

Слажем се са Црним Грујом, да Ви заиста немате м*да и Ви не можете водити државу и када би дошли на власт, барем тако показујете и причате. Ем Ви нећете да водите популистичку политику, ем ви неби ово, ем ви неби оно... Шта Ви би, можда да Вам Додик преда власт, као што си ти Чавићу њему предао. То се не може без улице и бунта десити, јер су ови омедили и без мотке неће отићи дефинитивно. А ви као неби на улицу због контраулице. Народ са ових простора цијени и храброст, храбре вође, а вама је бадава то Ваше поштење. Народ воли храбре вође и исто тако, народ полази од себе да би и сам укро када би имо прилику (многи нажалост немају), па онда и не осуђује криминал него га посматрају као нормалан процес, тумачећи "увијек се крало", али заборављајући да није никада као данас.

Name

ре цг

18.06.2017 06:38

Тако је, немају ови из сзп храбрости, видис како се понасају на дрзавном нивоу. Запетљали се у лазима и свом окаљању РС-а, труде се да дрзаву БиХ показу као функционалну а РС као најцрњу . Прицају против РС-а а уствари њима смета Додик. Мисле да се на овакав нацин добијају избори, е видјет це како це проци са оваквом политиком.

Name

цг-ћ

19.06.2017 07:16

Ти полтрончино "ре цг" што се наводно слажеш са мном. Мој коментар није био да ја подржавам ове на власти, јер сте ви ојадили ову државу РС и све поштене и нормалне људе у њој, него је мој коментар пун разочарења у опозицију да немају м*да да Вас багру отјерају у политичку прошлост и у затворе за ваш досадашњи рад. Опозиција нема храбрости нешто калкулише, а осим те њихове лоше особине ја не видим њихову ниједну ману ни на нивоу БиХ, како ви хоћете да кажете полтрончино и слијепац један.

Name

Ре Црни груја

20.06.2017 06:23

Ти си килав и народ око тебе.

Name

ффик

17.06.2017 22:59

Хало људи манте се напрдјивања теско и гадно јест ал гдје је рјесење....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

18.06.2017 07:10

ФИК,ријесења нема,нити це га бити ускоро.Разлог зато јос се није појавио цовијеј са јаком визијом за излазак из овог стања,а и ако се појави Народ це гладати следеце:"његов стајлинг,сексуално определење,ко му је цукундјед,гдје зиви и ста једе и тако даље,али нико неце гледати његову визију изласка из овог стања".За овај Народ није демократија него кандзија из разлога сто ми незнамо да се понасамо парламентарно.Па зар је реално да Влада Ентитета има авион и хеликоптере за путовања по дестинацијама,а тразис да се оформи фонд за обиљелу дијецу.

Name

разумио

18.06.2017 06:29

И моја бака Станија (85 г.) је неспособна, па ипак сакупи сваки дан јаја од својих кокица. А ста ви радите тамо у кабинетима? Легло идиота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

18.06.2017 06:45

Додо је нама отворио могућност одласка вани. Или цркни или бјежи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладиНДП

18.06.2017 07:27

Слазем се са неким овдје коментарима да се ниста промијенит неце без улице и бунта од 00-24 часа. Све друге приче су испричане. Ви предсједниче немате снаге а у сзп нема јединства око тога . Ми то знамо. Али, ми би смо и сад поднијели највеци терет само да јединствено наступите. Али јединства нигдје ни у насој партији. Зато је сада ту гдје је. Могли би сте нпр. тестирати спремност Војина Мијатовица кога сте на мала врата довели из партије коју критикујете у сам врх насе странке. Говорили сте о подмладјивању странке. Ок, ако сте је Војином подмладили и ојацали , дајте да провјеримо ту његову снагу и памет. Ставите га на цело колоне, нека носи транспаренте, нека ноцу лијепи плакате и ради све оно сто смо ми радили. Нека се излазе ризику од одмазде резима као сто смо се ми излагали. Али он то неце урадити јер је он инструмент резима у васим рукама и тако далеко не смије ни он ни ви. Тад цемо ми млади да повјерујемо да сте довели правог цовјека. А овако - довели сте трута, русиоца и оно мало странацког јединства и резултат је јалов. А ви сте кривац. Сад смо статистицка греска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре млади НДП

18.06.2017 08:02

Нико као Срби није способан да од појединца направи лидера, вођу, вожда а да га, потом након извјесног времена, баци у блато. Због чега? Само ради новца и позиције.

Name

млади НДП

18.06.2017 08:24

Лидер, вођа, вожд. Засмијавате ме стварно. Да се од Војина Мијатовића дугогодишњег Џомбићевог и СнСд играча и лика сумњивих знања и образовања (осим познавања коцке и рулет машина) сад направи вожд, вођа или нови лидер који би Чавића данас-сутра замјенио. Ма дајте молим вас. У питању је чисти дил ја теби а ти мени. А право је питање шта је тај Војин дао да би добио то што је добио и шта је чава добио то што му је изашао у сусрет држећи тог неспособњаковића на позицији у Сарајеву. У ствари Чава можда није добио али је много изгубио и утакмицу за градоначелника БЛ и страначко јединство.

Name

мрак

18.06.2017 09:12

Пуза знамо те па кази људима да су те лосе покусали инсталирати из снсд-а у ндп, мислили да цес проци на изборима ал зајеб јаране. Па пљујес по свима

Name

СДС

18.06.2017 09:47

Од паметних људи и њихових дјела се има шта научити, а од тебе Чавићу ама баш ништа. Пардон може се научити како направити штету Републици Српској писањем Извјештаја о догађајима у и око Сребренице, а посебно потписивањем капитулације Војске Републике Српске која је из рата изашла као јака организација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

50+%

18.06.2017 13:43

Јака организација на тракторима, коју је нато спасио потпуног слома,...

Name

Пипо

19.06.2017 08:27

Неби рекао да су толико неспособни Муслим даје веци Проблем сто неце да раде они СЕ баве своим пословима богацењем плацкајуц крадуц запославајуц своих узивајуц и намјерно русењем РС свега öд цега СЕ зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синтеза

19.06.2017 15:41

Интересантно је да и ја мислим да је ова Влада лоса, али ме занима којим програмима и политикама опозиција мисли побиједити власт на изборима. Стално прицају о криминалу и корупцији у власти, а сами не нуде ниста ново и ефикасно градјанима, потенцијалним бирацима. Цисто да се не заборави, Драган Цавиц је 2006.године Милораду Додику додијелио мандат за састав нове Владе иако су СДС и ПДП имали скупстинску вецину. Бас симптоматицно. Нека ми објасни своје разлоге за такво политицко самоубиство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.06.2017 16:58

ДА НИЈЕ БИЛО ЧАВИЋА ДОДИК НЕ БИ БИО ШТО ЈЕСТЕ ТО СУ ЧАВИЋЕВЕ ЗАСЛУГЕ СВЕ СЕ ЗАБОРАВЉА БИТНО ЈЕ ШТА ЈЕ САДА А ШТА ЈЕ БИЛО КО ТО СПОМИЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

19.06.2017 19:59

А Цавиц је способан. био на власти једном и опет да се нарко мафија расири са његовим сином на целу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

20.06.2017 07:28

И ви сте показали своју способност на нивоу БиХ. Фуј! Теско нама и са једнима и са другима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хмм

20.06.2017 20:38

Па ови прије њих су били десет година у Сарајеву.СЗП је много мање на власти у Сарајеву и ипак је урадио несто јако вазно зауставио је ревизију тузбе против Србије,снизио је цијене лијекова,убрзо це појефтинити и инпулси,конацно је довео прицу о руском дугу до краја,спријецио је повецање акциза на гориво. Наравно да су могли и висе.