Шта више да им одговоримо...

Ако САД уведу нове санкције Русији то нец́е одвести земљу у ц́орсокак, али таква политика сигурно штети билатералним односима, рекао је руски председник Владимир Путин у интервјуу руској телевизији „Русија 1”.

Свијет 17.06.2017 | 14:17
Шта више да им одговоримо...
„Важно је само нагласити да треба видети у шта ц́е се све то на крају претворити, али шта год да се деси и икакве год да буду одлуке са друге стране океана, то нас нец́е довести у ц́орсокак“, уверен је председник Русије.

„Нешто ц́емо, наравно, морати да коригујемо, нешто ц́емо морати да предузмемо, на нешто додатно да обратимо пажњу, али то (пооштравање санкција) нас нец́е одвести у ц́орсокак или неку другу катастрофу“, убеђен је Путин.

„Наравно, то ц́е погоршати руско-америчке односе“, упозорио је шеф државе.

„Сматрам да је то штетно“, рекао је он.

„Али рано је да се говори о неким реципрочним мерама, треба погледати како ц́е се то завршити“, додао је председник.

У четвртак је Горњи дом Конгреса САД подржао закон који предвиђа нове мере против Русије и Ирана.

Предложене санкције против Русије подразумевају смањивање максималног рока за тржишно финансирање руских банака које су под санкцијама на 14 дана, а нафтно-гасних компанија на 30 дана.

Нацрт закона такође предвиђа да председник може да наметне санкције компанијама које намеравају да у изградњу руских извозних цевовода инвестирају више од пет милиона долара годишње или милион долара једнократно и да пружају услуге и технологије или информациону подршку.

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рима

17.06.2017 12:42

Уведите дугорочне санкције тј. на 50 или 100 година па да знају на чему су. Све до сад је то слаб ефекат је добивају подршку и РС од драгог нам водје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2017 13:45

Прво мало научи Српски и не криј се иза Ћирилице шабане исламски,осјетиш се знаш.

Name

ре Ре

18.06.2017 08:02

И ја мислим да му писмо није цирилица,али се мозда зове Емир.Цудно је колико се Босњаци који овдје пису реаговања боје Руса и показују сви одреда одбојност према Русима,рекао бих безразлозно.Једино ако им није зао ИСИЛ-а.

Name

попара

17.06.2017 13:36

Казу да су санкције ојацале Русију,засто онда Руси кмеце.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не кмеце

17.06.2017 15:09

А гдје ти видис да кмеце.Из царсије мозда.То је зато сто сте потросили 100 милиона д9лара гаса и нисте платили.Како би ви радо да те Русе видите на кољенима.Слуге.

Name

Вип

18.06.2017 06:30

Руси кмече? Попара, трбаш ти још доста пуре да поједеш па да схватиш шта је Русија данас. Мораш мало и да читаш ако си писмен.