Анализа: Атомска бомба “ЦР7” на фудбалском тржишту!

Шта даље? Где? Колико пара? Ко су замене? Португалац је изазвао земљострес на фудбалској пијаци.

Фудбал 17.06.2017 | 23:30
Анализа: Атомска бомба “ЦР7” на фудбалском тржишту!
Кристијано Роналдо се није шалио, заиста жели да напусти Реал Мадрид. А то значи и потпуни хаос на фудбалском тржишту које није било спремно за овако велику ствар… До јуче нико није могао да очекује да ће баш најбољи играч света бити највећа звезда прелазног рока, али сада је то тема број један.

Откако је Абола јуче ујутро заљуљала планету ексклузивним сазнањем да је Роналдорешио да напусти Реал бесан због оптужби за утају пореза и третмана који има у Шпанији, стизале су потврде са свих страна. На крају се и Роналдо поверио саиграчима из репрезентације да је чврсто решио да оде и да Реал неће моћи да га наговори на промену одлуке.

Шта то значи за Реал Мадрид, Кристијана Роналда, али и остатак фудбалске планете?

Роналдов најављени одлазак из Мадрид ће изазвати тектонске поремећаје… Уколико није само у питању уцена португалског суперстара да му Реал понуди још више пара и “усрећи” га. Било је таквих случајева и раније, али Роналдо и Реал су ипак највиши могући ниво да би се ствари решавале на овакав начин.

Као најбољег играча света, Роналда би пожелео сваки клуба на свету. Без обзира што има 31 годину, предвиђа се да он ће још трајати неколико година и да је сада у зениту каријере. Међутим, мало клубова може да га приушти. Нема дилеме, да ће Португалац опет постати најскупљи играч у историји као када је прелазио из Манчестер Јунајтеда у Реал. Можда му је и то мотив да направи трансфер јер му сигурно не прија да су играчи попут Бејла или Погбебуду на вечној листи најскупљих изнад њега.

Иако има откупну клаузулу у износу од милијарду евра (1.000.000.000!), еал зна да је то лудост и да ту суму нико не може да плати. Онога тренутка када Краљевском клубу постане јасно да мора да прода Роналда (ако он не промени мишљење) почетна цена постављена пред заинтересоване купце ће бити 200.000.000 евра. Тако тврде мадридски медији, мада би Реал пристао и на 180.000.000 евра. Ипак, Португалац има 31 годину и са економске стране, то би била сјајна продаја…

Ко то може да плати?

У овом тренутку, само два клуба у Европи - Манчестер Јунајтед и Пари Сен Жермен!

Колико је реално?

Без обзира на Јунајтедову дугогодишњу жељу да врати Кристијана на Театар снова, сада је то мање реално из њихове перспективе него ранијих година. Сада је ту Мурињо са својим новим пројектом и Роналдо би променио целу структуру Јунајтеда и пореметио све планове које је Посебни правио. Али не заборавите, Американци газдују Јунајтедом, аРоналдо је фабрика пара која би сама себе врло брзо исплатила и приде донела клубу гомилу новца. Такође, Мурињо и Роналдо се у Реалу нису растали баш у пријатељским односима.

Зато Пари Сен Жермен делује као реалнија опција. Ибра им није донео Лигу шампиона, сада коначно имају шансу коју сањају годинама. Руководство Светаца је у одличним односима са Роналдовим менаџером Жоржом Мендешом, одрадили су многе трансфер до сада. Паре нису проблем, дали би ми уговор још јачи него у Реалу. И коначно добили суперстара са којим могу да нападну клемпави пехар о којем маштају и због којег су уложили стотине милионе евра. Ако не успеју ни са Роналдом који је гарант освајања Лиге шампиона, онда треба да прекину целу причу јер би било очигледно да нису за тај посао…  

Трећа опција је Кина. Ту би и играч, и Реал прошли најбоље што се тиче финансија, поставиле би се нове границе, мада ЦР7 још хоће да игра фудбал на врхунском нивоу и Кину може да одложи.

Ако прода Роналда, Реал ће морати да се окрене довођењу замене. Истина, имају Бејла,Иска и Асенсија, али познавајући карактер Флорентина Переза и његову амбицију да увек најбољи и најатрактивнији играју у Реалу, онда се спрема трансфер бомба у Мадриду.

Мало је фудбалера на свету у овом моменту који могу да обују копачке “Роналдовезамене“. Превелики је то терет и ретки могу да загризу тако велики залогај. Иако мадридски медији пишу о Левандовском, Гризману и Нејмару, то нису реалне опције због њихових уговора и због тога што немају цену.

Реалније опције су Килијан Мбапе, Пауло Дибала и Еден Азар. Сва тројица би дотрчали у Мадрид ако им се укаже прилика, а њихови клубови би морали да пристану на капитулацију. Сваком од њих тројице је цена тренутно преко 100.000.000 евра, али то није проблем за Реал. Мбапе је можда и најближи јер су преговори одавно почели, жели да дође у Реал али остаје ризик да је превише млад за ову улогу. А можда се Реалу исплати ризик и можда Француз стварно постане најбољи на свету као што му предвиђају. Дибала и Азар су се раније такође помињали као Перезови Галактикоси, а посебно Белгијанац жуди за Мадридом и селидбом под палицу свог идола Зинедина Зидана.

На крају, цела ситуација око Роналда је стопирала продају Алвара Морате у Манчестер Јунајтед. Док не види шта ће бити са Португалцем, Краљевски клуб неће продавати Морату.

Наредних дана ће се само спекулисати и нагађати о Роналдовој судбини. Превелика је ово ствар да би била решена за неколико дана. Чека нас вруће лето које ће као и претходне две године у светском фудбалу обележити Кристијано Роналдо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар