ЕП до 21: Шведска изненадила Енглеску!

Европско првенство за фудбалере до 21 године почело је данас у Пољској утакмицом у којој су Шведска и Енглеска играле без голова.  Пикфорд јесте голман будућности! И једино што Енглези имају - Шведска са пенала промашила победу на старту Еура! Без голова у Кијелцеу.

Фудбал 16.06.2017 | 21:00
ЕП до 21: Шведска изненадила Енглеску!
Друга утакмица Групе А играће се вечерас од 20.45, када ће се састати Словачка и домаћин Пољска.

Репрезентација Србије играће у Групи Б, а прва утакмица екипе селектора Ненада Лалатовића биће против Португала, у суботу од 18.00.

Трофеј шампиона Европе за младе фудбалере брани репрезентација Шведске.

Богато искуство у Премијер лиги, играчи навикнути да играју пуним темпом, само чекају да експлодирају и потврде да се енглески фудбал враћа на велика врата... Надали су се острвљани да ће читати о крунском доказу да горди Албион има још једну генерацију за велика дела, али барем на основу прве утакмице на Европском У21 првенству у Пољској такви ће хвалоспеви морати са чекају. Шведска, без звучних имена, прилично лако је одолела фаворизованом ривалу и у Кјелцеу изборила рекло би се рутинских 0:0.

Штавише, Швеђани су ти који би морали да жале за испуштеном победом, пошто је Норћепингов Линус Валквист у 81. минуту покушао да прилично безличну игру Енглеза казни “паненком“ са пенала досуђеног због неопрезног старта Арсеналовог Бена Чилвела.Валквтист је отресао прашину са дреса, сам узео лопту и пробао превише арогантно. Ново Евертоново појачање Џордан Пикфорд одлично је реаговао и обрадовао навијаче Карамела, већ помало скептичне због цене од 34.000.000 колико је износило обештећење Сандерленду за талентованог голмана.

Пикфорд дакле јесте талентован. Док остали енглески фудбалери бар вечерас нису приказали много тога.  Прва права шанса у 66. минуту када је Чилвелов ударац после одбитка уздрмао пречку. У 71. одличан покушај Џејмса Ворд-Прауза из слободног ударца. Прилика да се истакне и голман Швеђана Антон Кајтофт.

И то је било отприлике све од Енглеза. Са друге стране, Малмеов Павел Цибики - без сумње најбољи играч Швеђана - стављао је ривале на муке. После доброг дуплог паса саГуставом Енгвалом у 27. минутом тукао је преко гола са десетак метара. У 56. је и њега зауставио оквир гола. У наставку је и Карлос Страндбгерг - на још један пас одличног Кристофера Олсона - из веома добре позиције гађао у спољни део мреже.

У систему у коме само првопласирана екипа сигурно иде даље два испуштена бода против Енглеске могла би много да заболе Швеђане. Нису смели да испусте победу вечерас. Али ће против Словачке и Пољске имати прилике да надокнаде пропуштено.

Што се тиче Енглеза... Опет им нешто недостаје. И не мислимо ту на Делеа Алија, Харија Кејна и Маркуса Рашфорда, који су већ промовисани у сениорске репрезентативцw. Такве проблеме имали су сви на овом турниру.

Недостаје... Мало више идеје, мало више фудбалског вица. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар