Тема дана у фудбалском свијету је ОН!

Зашто је Роналдо љут и колико је милиона било потребно да се смири кад је последњи пут био несрећан? Главобоља за Флорентина Переза!

Фудбал 17.06.2017 | 09:45
Тема дана у фудбалском свијету је ОН!
"Сантјаго Бернабеу" подрхтава! Кристијано Роналдо је после осам година, две титуле у Примери и три титуле првака Европе бесан решио да напусти Реал! А шта је то толико разљутило званично најбољег фудбалера света за прошлу годину? Прва тема у Мадриду. Маркапокушава да одгонетне и у помоћ позива и португалског новинара Нуња Лужа,Роналдовог новинара од поверења.

Наравно, у средишту збивања је тужба којом се Роналдо терети због извргавања пореских закона у висини од 14.700.000 евра. Основни разлог. Сви остали се само надовезују.

Па тако Роналдо сматра да он сам у суштини није урадио ништа противзаконито. Он сам се и јесте последњих година трудио да “испегла“ финансијске књиге. Испоставило се да је штета направљена још раније.

Даље, иако је Краљевски клуб објавио да је “уверен у Роналдову невиност“ он сам мисли да је Реал требало да учини више и отреситије стане у заштиту прве звезде. Сматра да га је клуб издао и оставио без одбране.

И не само то, Роналдо кривицу клуба види и у томе што је уопште дозволио да до овога дође. Све у вези са укидањем "Бекамовог закона" 2010. године. Док је он важио, странци на привременом раду у Шпанији плаћали су мањи порез од локалаца. Тај закон и јесте усвојен баш како би Реал и Барселона пре свих могли да парирају платежни способнијим клубовима из Енглеске (говоримо о периоду око 2005. године). Кад је укинут, порези су значајно порасли за фудбалере. Баш ту је Роналдо и пао. Као уосталом и многи Барсини асови пре њега, укључујући ту и Лионела Месија.

"Кад је Бекамов закон укинут Реал се обавезао да се то неће осетиити на Роналдова примања", сведоћи Нуњо Луж.

Осетило се. Прилично.

Није ни Реал једини кривац у Роналдовој глави. Он је уверен да га шпанске власти користе као пример осталим богатим људима. И није му право због тога. Посебно због тога што се на добровољној бази последњих година заиста трудио да "окаје грехе" својих финансијских саветника. Понудио се да дуг отплаћује на рате. Добра намера није га спасила судског процеса.

На крају, ту је наводно и жеља да после осам година промени град. Тачније, да се врати у Манчестер, иако није сасвим извесно да ће се то и десити.

"Роналдо је одлучио да више неће да игра у Шпанији. Сматра да му је цена ова ситуација прилично наштетила и да га нико не брани. А радио је све како треба. Сада ипак жели да пронађе нови клуб. Допада му се Шпанија, живи у савршеном граду какав је Мадрид, девојка му је Шпанкиња, али у овом тренутку, иако он то неће рећи, Роналдо се не осећа заштићеним. Цела ова ситуација га нервира, јер нису то ствари којима играч треба да се бави. То је питање за клуп. Али не желим много да причам о томе, јер много знам", каже Нуњо Луж.

Наравно, има и оних који се сећају последњег оваквог Роналдовог излива. Била је 2012. година, нико то није очекивао после убедљиве победе над Гранадом...

"Тужан сам и зато нисам славио голове. Нисам срећан. Људи из клуба знају зашто", рекао је тада Роналдо.

Осмех му се вратио кад је договорио нови уговор, вредан 17.000.000 евра по сезони. Истина, потписан је тек 2013. године.

Истина, има и оних који се сећају и како се острвска штампа острвила на Роналда после Мундијала 2006. године када је гестикулацијом ка судији "изнудио" искључење за саиграча из Манчестер јунајтеда Вејна Рунија. И тада се Роналдо осетио увређеним. И тада је добио шта је желео - отишао је. Истина тек 2009. године. Али нико на њега није имао утицај као серАлекс Фергусон, који га је и држао те две додатне године (пошто је прва реална шанса за одлазак била тек лето 2007. године).

Недавно је говорио како "жели да се пензионише у Реалу". Тек кад му буде била 41 година. Изгледа ипак неће потрајати толико. Марка спекулише да ће се ситуација разрешити кад се 2. јула заврши Куп конфедерација. Тачније, да ће тада почети расплет.

Једине опције су: Јунајтед, Пари Сен Жермен или Кина. Нико други нема те паре. Или ће опет пасти помирење? Тренутно, не делује изводљиво. Али лако се то промени. Кад се има пара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар