Станојевић промовисан у Солуну!

Време је да радим, знам све о играчима и ПАОК-у! „Емотиван тренутак“, поручује српски стратег из Солуна.

Фудбал 16.06.2017 | 21:20
Станојевић промовисан у Солуну!
Брзо да брже није могло. ПАОК је експресно завршио мисију ангажовања новог тренера и на клупу упражњену одласком Владимира Ивића поставио још једног Србина, такође некадашњег фудбалера Партизана - Александра Станојевића.

Бивши стратег црно-белих је јуторс допутовао у Солун и потписао уговор до лета 2020, да би у првом обраћању грчким медијима рекао је да је поносан што је дошао на стадион „Тумба“.

„Ово је веома емотиван тренутак за мене. Знате какве односе имају Партизан и ПАОК, због тога сам срећан што сам утаначио сарадњу са солунским клубом. Сад је време да радим“, поручио је Станојевић.

Грчке новинаре занимало је докле планира да остане у Солуну.

„Никад се не зна у свету фудбала, али уговор смо потписали на три године“.



Станојевић је током тренерске каријере водио ОФК Београд (као помоћни тренер), Срем из Сремске Митровице, Партизан, кинеске клубове Далијан Ербин, Пекинг Гуан и Пекинг Ентерпрајз, као и Макаби из Хаифе. Био је и селектор омладинске репрезентације Србије.

Сад је поново међу црно-белима.

„Знам све о ПАОК-у. Док сам водио Партизан, играли смо овде пријатељску утакмицу у јесен 2011. Знам и да је екипу пре мене водио Влада Ивић, одличан тренер. Исто тако, знам све о играчима које имам на располагању. Тај однос који негују ПАОК и Партизан је емотиван. Погађа ме. Одрастао сам на том осећају повезаности и знам какав је“, рекао је Александар Станојевић, а претпоставља се да би прво појачање у његовој ери могао да буде репрезентативни голман Србије, Владимир Стојковић.

После обиласка стадиона и клупских просторија, за званични сајт је рекао:

„Верујем у себе. Уносим емоције у посао. За мене је притисак начин живота. Волим притисак. Ако њега нема, онда нисте важни било где да радите“.

ПАОК је до недавно имао тренера, такође бившег играча Партизана - Владимира Ивића. Након освајања Купа Грчке, очекивало се да ПАОК обезбеди и место у првенство које води у Лигу шампиона, али је неочекивано поражен на свом терену од Панатинаикоса у последњем колу.

Све то је довело до тога да се Ивић и клуб споразумно растану.

Грчки медији наводе да је било неколико кандидата за новог тренера ПАОК-а, а да је одлучено да то буде Станојевић после похвала које су о њему изрекли управо Владимир Ивић и Звонимир Вукић, иначе његови бивши саиграчи из Партизана (а Вукићу је био и тренер).

После Партизана, из којег је практично отеран иако је са црно-белима низао успехе, али није био по вољи тадашњег руководства и председника Драгана Ђурића, Станојевић је отишао у Кину, где је радио од 2012. до 2014. године. Потом је био у Израелу, где је био тренер Макабија из Хаифе, да би после израелске епизоде, вратио у Кину.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар