Максимовић пред трансфером у Арсенал!

Све мора бити решено до 30. јуна. . . ! Изненађујуће вести стижу из Напуља!

Фудбал 19.06.2017 | 09:00
Максимовић пред трансфером у Арсенал!
Када је Наполи прошлог лета довео Николу Максимовића, изгледало је као почетак бајке. Наполитанци су јурили Максимовића као да не постоји ниједан други штопер на свету. После годину и кусур дана, безброј понуда и преговора, наелектрисаних веза на реалцији са Торином и на крају штрајка српског играча, трансфер је завршен.

Званично: Наполи је прошлог лета довео Максимовића на позајмицу из Торина. Макар се тако води у папирима због финансијског фер-плеја. Формула за трансфер је била 5.000.000 евра за позајмицу плус 20.000.000 евра за обавезан откуп уговора до 30. јуна ове године. Плус је Торино добио и Мирка Валдифјорија чија је вредност процењена на 3.500.000 евра. Плус 1.000.000 евра на име евентуалних бонуса који на крају нису остварени.

Али...

Уместо највећег појачања, Максимовић је постао највећа енигма Наполија. Никоме није јасно зашто га је Наполи доводио када га је тренер Маурицио Сари закуцао за клупу.Максимовић је одиграо само осам мечева у Серији А за Наполи претходне сзеоне и тек два у Лиги шампиона. Тренер га је хвалио у јавности и говорио да је све у реду и да нема никаквих проблема. Предност су имали Кулибали, Албиол, чак и Кирикеш. Најскупље појачање није играло?!

Сада из Напуља стижу вести да клуб размишља о разлазу са српским штопером, а с обзиром на уговор о позајмици, ствар мора да буде решена до 30. јуна. Наполи би да откуп позајмице пребаци на неког другог.

Локални радио Кис Кис, најбоље обавештен извор у Италији када су у питању дешавања у Наполију тврди да би Максимовић могао да настави каријеру у Арсеналу! Локални новинарДијего де Лука је јутрос објавио да је Арсенал заинтересован за Максимовића, да је спреман да уложи одређене напоре у његово довођење, али да конкретна понуда још није стигла на сто Наполитанаца.

Интересовање Арсенала за Максимовића постоји и од раније. Венгер је размишљао о Србину и док је Максимовић био члан Торина. Очигледно да и даље има лепо мишљење о њему. Арсенал има Мустафија, Кошчиелног и Габријела Паулисту на штоперским позицијама,Мертезакер ће вероватно напустити клуб, а ту је и млади Роб Холдинг. Са позајмице из Мидлзброа се враћа и Калум Чејмберс, али мале су шансе да ће остати у клубу.  Међутим,Венгер очигледно жели још једног штоперам а пре Србина су се помињали Симон Кјер и КрисСмолинг као потенцијална појачања. Сада је у игри и Максимовић...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар