ЕП до 21 - Лалатовић: Против Португала на побједу!

Селектор младе репрезентације Србије Ненад Лалатовић рекао је да његови играчи желе победу у предстојећој утакмици против Португала на ЕП у Пољској.

Фудбал 16.06.2017 | 18:15
ЕП до 21 - Лалатовић: Против Португала на побједу!
"Технички су јаки, навикли су увек да доминирају. Ми, мејутим, желимо победу. Играћемо са свима на победу. Противник само својим квалитетом може да нас натера да се бранимо, али ја никада као тренер нећу да се фокусирам само на одбрану. Не, у сваки меч улазимо да победимо. Никада као тренер нисам рекао играчима 'ја данас не желим да изгубим'. Не, тражим победу, а имамо карактер и квалитет то да остваримо. Момци су то много пута доказали и желе то поново", рекао је Лалатовић новинарима у Пољској.

Млада репрезентација Србије сутра почиње такмичење на Европском првенству у Пољској, а први противник је Португал.

"Медији су пренели да један њихов играч вреди колико цела наша репрезентација. Мисле на Санчеза, али не игра само новац. И моји играчи имају велику цену, играју у великим клубовима, они су прваци Европе и света. Једноставно, они имају огроман квалитете и мени је част што радим са таквим момцима и играчима. Сигуран сам да уколико дају свој максимум, а сигуран сам да ће тако бити, ни резултат неће да изостане. Без обзира што се налазимо у 'групи смрти'", рекао је селектор младе репрезентације.

Упитан да ли има дилеме око састава екипе за сутрашњу утакмицу, Лалатовић је рекао да нема.

"(Мијат) Гаћиновић и (Андрија) Живковић нису тренирали дан-два, али су се прикључили и могу да рачунам на њих. Сви они једва чекају да почне првенство, уосталом као и ја. Немам недоумица око тима", рекао је Лалатовић.

Он је казао да је задовољан учињеним током припрема.

"Задовољан сам оним што смо урадили. На физичком плану смо радили јако добро, на тактичком одрадили све што је неопходно. Играмо против три јако добре репрезентације, направили смо добру анализу свих ривала, а први меч је по правилу најважнији", казао је он.

Многи потцењују селекцију Србије, али Лалатовић је казао да је то до менталитета других тимова.

"Све то треба да буде додатни мотив за играче. Рекао сам и њима, можемо да будемо десет пута прваци Европе или света, али тако ће увек бити, гледаће на нас као да немамо шта да тражимо, јер то су Шпанија, Португал, Немачка... Увек силе. О себи мисле само најбоље. Али полако, све ће да се види на терену", истакао је селктор.

Поред Србије и Португала, у Групи Б се налазе још и Шпанија и Македонија, а само побендик групе избориће пласман у полуфинале.

Утакмица измедју Србије и Португала играће се у суботу од 18.00 у пољском Бидгошчу

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар