Лондон: Објавили листу несталих

Британски таблоид "Сан" објавио листу са 65 имена особа које се и даље воде као нестале или се страхује да су погинуле у пожару у 27-спратној згради у Лондону.

Свијет 16.06.2017 | 09:23
Лондон: Објавили листу несталих
На питање новинара да ли би број жртава могао да буде више од стотину, командант лондонске полиције Стјуарт Канди је казао да би "волео да се нада да неће бити троцифрени број", преноси Ројтерс.

До сада је пронађено 17 жртава. Неки британски медији пишу да је многе страдале тешко идентификовати због чињенице да су њихова тела потпуно угљенисана.

Подсетимо, пожар који је у Гриенфел тауеру букнуо нешто после поноћи у ноћи између недеље и понедељка, за кратко време проширио се на све спратове.

Више стотина људи, међу којима је било и много деце, остало је заробљено у пламену. Неки су чак и покушали да се спасу скачући са спратова.

Лондонски ватрогасци су рекли да такав пожар не памте.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мало Сирије у Британској "империји"

16.06.2017 07:56

Енглезе се не смије коментирати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

16.06.2017 09:41

(1) Саучешће свим породицама настрадалих. (2) Солитер у Лондону је горио преко 14 сати, при том је ватра била изразито јака, и није се срушио. Солитери у Њујорку су горјели око сат времена, при том је дим био таман што говори да ватра није била толико јака, и онда се се срушили. Има ли неко паметан да ми то логично објасни?

Name

Фирефигхтерс ресцуе

16.06.2017 08:21

Занима ме зашто су гасили само са земље,гдје су љестве са корпом.Бања Лука их има од 39 метара.Шта је са Лондоном,нешто ту не штима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, није било ни хеликоптера

16.06.2017 09:11

Потом као да је ватра посла на висе мјеста. Фризидер мозе експлодирати, ако је гас негдје или промјена температуре итд, али ипак у тако малим становима и фризидери су мали. Потом, ваљда, су имале керамицке плоцице негдје. Моје лицно мисљење је да је овај позар освета УК неке странке за бодез и нападе, а и мрзња. Нису то урадили обицни људи него струцњаци за експлозив и диверзантско дјеловање. УК има те јединице и нису сви у слузби.