Ексклузивно - сви детаљи Рикардињовог уговора!

Плата, проценти, бонуси за потпис, голове, асистенције. . .  стан, ауто, авионске карте. . . !

Фудбал 15.06.2017 | 20:45
Ексклузивно - сви детаљи Рикардињовог уговора!
Прошлог лета су велике паре издвојене за Моучеа, Кангу, Фибела, Руиза... Имали су велике уговоре у распону од 220.000 до 500.000 евра годишње, а само је Канга донекле заслужио прелазну оцену. Црвена звезда је овог лета решила да доведе једно капитално појачање из иностранства и да га дебело плати. Бразилском офанзивцу Рикардињу су понуђени услови до горње границе када је реч о уговорима у српском фудбалу.

Рикардињо долази као слободан играч из молдавског шампиона Шерифа у којем је био најбољи фудбалер минуле сезоне са 15 голова и 14 асистенција. Био је најбољи стрелац лиге и стекао неко име на истоку Европе. Зато је Звезда морала да понуди услове какви се ретко виђају у нашем фудбалу. Нешто слично је урадио Партизан са Леонардом прошле године (све укупно 510.000 евра за сезону) и исплатио му се сваки динар.

МОЗЗАРТ Спорт је дошао до ексклузивних података о свим детаљима уговора који је Црвена звезда понудила Рикардињу и који ће највероватније бити потписан данас или сутра када Бразилац прође лекарске прегеде.

С обзиром да је слободан играч и да иза себе има сјајну сезону, Рикардињо је могао да рачуна на сигуран бонус за потпис уговора с обзиром да будући клуб за њега не мора да плаћа обештећења.

Рикардињов бонус за потпис уговора са Црвеном звездом износи 300.000 евра. Клуб са Маракане је понудио да му 150.000 евра испалти приликом потписа уговора и још 150.000 евра до 1. јануара 2018. године.

Потом на ред долази играчева плата. Бразилац ће у сезони 2017/18 почевши од следећег јула до оног тамо јуна зарађивати 30.000 евра месечно, што је на годишњем нивоу 360.000 евра. У другој години уговора, загарантована му је плата од 35.000 евра месечно што је на годишњем нивоу 420.000 евра. Дакле, без било каквих индивидуалних бонуса, Рикардињо би од Звезде инкасирао 1.080.000 евра ако одради двогодишњи уговор до краја.

Уговор садржи и бонусе за учинак играча на тимском нивоу. У случају освајања шампионске титуле Бразилац ће као бонус инкасирати 50.000 евра. У случају освајања националног купа, следује му још 25.000 европских новчаница.

Следе бонуси везани и за његов индивидуални учинак. Сваки гол и асистенција ће бити вредновани са по 2.000 евра. Дакле, у случају „дабл-дабл“ учинка, Рикардињу следи још неких 40.000 евра.

Клуб се обавезао и да Бразилцу обезбеди намештен стан што спада у посебне трошкове, као и аутомобил и четири авионске карте у економској класи током трајања уговора.

На крају, Црвена звезда и Рикардињо су у уговор убацили и клаузулу која се тиче евентуалне продаје играча. У случају да Рикардињо буде продат, следује му 15 одсто од нето висине трансфера. Дакле, када се одузму сви порези и провизије из обештећење, од те сумеРикардињо ће добити 15 одсто.

На папиру све ово делује много. Али ако Рикардињо буде имао учинак за који је плаћен, све то ће показати оправданом инвестицијом. Иако су ово велике цифре за српски фудбал, Звезди је потребан искорак и потребно јој је да као загребачки Динамо или Партизан у случају Леонарда одреши кесу и плати за класу какву нема у својим редовима или је нема на домаћем тржишту. Све што вреди, мора и да се плати... А никако не помаже то што су цене овог лета на европској фудбалској пијаци отишле за 20 или 30 одсто горе и то што Звезде већ годинама нема на озбиљној фудбалкој мапи.

Друга ствар је како ће Звезда у оваквој ситуацији успети да затвори финансијску конструкцију за најскупље појачање у последњих неколико година.

На крају ће Рикардињов учинак бити једини валидан судија да ли је његов долазак био скуп, јефтин или потпуно одговарајући датом уговору. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар