Инцидент у вртићу у Брчком

Након што смо недавно писали о шамару којим је вјероучитељ у једној школи казнио непослушеног дјечака, у Брчком нови инцидент – овај пут у Јавној установи Дјечји вртић „Наша дјеца“ гдје је васпитачица Садбера Кавазовић, 30. маја нанијела лакше тјелесне повреде четворогодишњем дјечаку, сину једног брчанског православног свештеника, јавља репортер БН телевизије из тог града

Босна и Херцеговина 15.06.2017 | 17:50
Инцидент у вртићу у Брчком
Љекар у Јавној здравственој установи у Брчком је прегледао дубоке маснице на врату које највише подјећају на дуге женске нокте и  потврдио „лакше тјелесне повреде“, а родитељи су о свему, уз захтјев да се случај испита, сутрадан обавијестили надлежне институције: Дјечји вртић, полицију, инспектора и владино Одјељење за образовање. 

Постоји систем који функционише, рекао је репортеру БН телевизије шеф Одјељења за образовање у Брчком Сенад Османовић.

„Обавијештен сам о свему, а директорка Јавне установе „Наша дјеца“ је покренула дисциплински поступак против васпитачице. Повреда је неспорна, а како је до ње дошло, утврдиће се током тог поступка и изјава свих актера, те на основу тога одлучити о евентуалним казненим мјерама“, рекао је Османовић.    

Васпитачица ће, дакле, пред дисциплински орган Владе. Није жељела дати изјаву БН телевизији, као ни дјечакови родитељи од којих смо сазнали да Кавазовићева, у више верзија догађаја, тврди да су повреде настале случајно у смиривању дјечјег несташлука.

У Полицији су потврдили да су пријаву родитеља примили 31. маја и извјештај доставили Тужилаштву а да се не могу изјашњавати „јер је у случај инволвирано дијете“.

„Предмет је отворен а Тужилаштво ће истражити све наводе из пријаве о чему се, у складу са законом о поступању с дјецом и малољетницима Брчко дистрикта, у току поступка неће изјашњавати“, кратко је рекао БН телевизији портпарол Тужилаштва Самир Бегановић.  

 Кавазовићевој ово није први случај грубог смиривања несташлука јер је, према тврдњама, и прије два мјесеца исто дијете донијело кући велику модрицу на руци уз објашњење у вртићу да га је васпитачица ухватила да не падне са столице.

 Повријеђени дјечак не иде више у обданиште, родитељи 15 дана обијају прагове и траже одговор на захтјев за испитивање случаја. Кавазовићева је на послу. Јавност епилог још једне ружне приче из брчанског образовања очекују барем који дан прије почетка нове школске године.

(БН телевизија) 

 

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ста Да Казем,

15.06.2017 16:50

Вероватно је млада зенска,то ниста не помазе "уколико си задојен :националном мрзњом :тако ти је то како бабо казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

15.06.2017 16:51

Истразити ста се десило ако је крива нога и цао. Мада мислим да су и дјеца сада измакла контроли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.06.2017 19:10

Нису СЕ дјеца измакла контроли хало ово је вртиц него је мрзња у питању.

Name

Не мора бити мрзња

15.06.2017 19:53

Дјеца су врло свијесна своје улоге у друству иако не схватају бас све. Дјецак засигурно зна да је његов тата вазан. Питај драгог Бога ста ради у вртицу. Докле она мозе то подносити, јер сви имају неку границу. Да бас неко мрзи малу дјецу, јер су неке религије не вјерујем. Ја сам добила отказ тј. уговор ми није продузен због тога сто сам изразила сумњу у психицко здравље два брата моје националности. Треба сацекати да и зртва казе своје. Не мислим да је малени зртва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

16.06.2017 17:57

Не контам ста зелис реци;само цу те питати ста би ти урадио/ла да је твоје дијете.

Name

запаљиво

15.06.2017 20:14

Знамо шта се све дешавало на подручју Брчког у задњих 25 година. А то што су васпитачица и оштећено дијете различите нације и вјере само прави нове проблеме у склепаном Дистрикту у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ