Док се спрема славље на Малом Калемегдану...

Док црвено-бели рутински иду ка "триплети" и припремају шампионски амбијент на Калишу, паралелно у први план стижу и неизбежне приче о судбини шампионског тима. Дејан Радоњић је после финала - слободан.

Кошарка 15.06.2017 | 22:15
Док се спрема славље на Малом Калемегдану...
Андреа Тринкијери овог пролећа је био прилично конкретан у хали "Александар Николић":

"Црвена звезда чини чуда. Ово је задња година њиховог циклуса, најбоља година. Следеће године сви ће отићи не у боље, већ у богатије клубове и мислим да ће ове године играти добро до краја. Хемија екипе је фантастична, систем је исти и то помаже. Годинама знају шта треба да раде. Кошаркашка су екипа у кошаркашкој земљи...".

Било би велико изненађење, сензација, ако наведени крај циклуса ове генерације, најуспешније у клупској историји, не би био заокружен у петак око 22 часа, прославом титуле на Малом Калемегдану, која се већ припрема.

Екипа Дејана Радоњића очекивано је након две утакмице ставила руку на "триплету", којом ће поново објединити оба домаћа и регионални трофеј. Уз "оверену" карту и за следеће издање Евролиге, Звезда тренутно стоји надомак свог првог низа од три узастопне шампионске титуле још од педесетих година.

Тако, у слављеничкој атмосфери, Црвена звезда мтс приводи сезону крају уз тренутни скор 66-17, укључујући и евролигашке утакмице и само три "домаћа" пораза, у регионалној и српској лиги.

"Три године сам у клубу и императив победе је присутан од почетка. Тако сви размишљамо и морамо да останемо прибрани до краја, да бисмо ову серију завршили како би и требало", рекао је Немања Дангубић после друге победе над ФМП-ом, спуштајући лопту на терен, који је практично целе недеље у другом плану, иза прича о променама.

Тачније - о одласцима.

Дан за даном, медији су писали и пишу о интересовању иностраних клубова за црвено-беле, за које и кошаркашка Европа зна да се ове сезоне боре са значајним финансијским проблемима.

Одлазак Луке Митровића у Бамберг, за двогодишњу плату од 550.000 евра, већ се посматра као "завршен посао". Саша Обрадовић у Локомотиви Кубањ наводно је заинтересован за Бранка Лазића,  Чарлс Џенкинс на мети је Дарушафаке, а Огњен Кузмић је потенцијална жеља Валенсије и Химкија...

Поред тога, поред извесних растанака са преосталим странцима - Нејтом Волтерсом и Дионом Томпсоном и мимо чињенице да се чини мало вероватним да ће Стефан Јовић остати и четврту годину, лако је закључити да црвено-беле веома брзо очекује велики посао. И то не само када су у питању кошаркаши.

Попут четворице играча (Симоновића, Лазића, Волтерса и Томпсона), и тренер Дејан Радоњић, творац црвено-белих успеха, постаће слободан закључно са последњом утакмицом финала против ФМП-а.

Најтрофејнији и најдуговечнији шеф струке Звезде био је прошлог лета неостварена жеља Басконије, а у данима финала српског плеј-офа шпански "Мундо депортиво" открио је да је сада на списку кандидата за тренера Барселоне. Заједно са играчима и комплетним клубом, он је претходних година вишеструко увећао своју репутацију, а са тим и цену, што поново отвара могућност да и овог лета неки евролигаш "нападне" његов потпис.

С обзиром на рутински ход шампиона ка још једној титули, "кадровске" теме убрзано су дошле у први план, па се питање "Како ће Звезда изгледати у сезони 2017/18?" већ поставља веома гласно.

Конкретни одговори могли би да стигну веома брзо, а навијачи Звезде имаће до тада прилику да у петак, у хали "Александар Николић", последњи пут уживо виде и поздраве на окупу тим, тренера и играче који су их навикли на победе и трофеје.

Дуел у "Пиониру" почеће у 20 часова, уз бесплатан улаз на трибинама Б и Ц и директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар