Илија Бозољац тренира Јелену Јанковић!

Бивши Дејвис куп играч Србије биће уз бившу Фед куп репрезентативку у наредном периоду.  

Тенис 15.06.2017 | 18:15
Илија Бозољац тренира Јелену Јанковић!
Илија Бозољац у претходном периоду сарађивао је са Николом Милојевићем, а сада ће се окушати у улози тренера Јелене Јанковић.

Ика и Џеј Џеј, који су иначе и вршњаци, недавно су договорили сарадњу, која је започела на турниру у Хертогенбошу, преноси "Спортски журнал".

Почетак није био сјајан, јер је Јелена елиминисана већ у првом колу турнира, али без обзира на то договорили су да раде заједно у делу сезоне на трави.

Примарна им је припрема за Вимблдон, који стартује 3. јула у Лондону.

Јелена Јанковић ову сезону започела је уз будни надзор бившег тенисера Гиљерма Кањаса, али та сарадња није дала очекиване резултате, па му се српска играчица захвалила пред Ролан Гарос. Након наступа у Паризу, где је уз њу био брат Марко, одлучила је да ангажује Илију Бозољца.



Бозољац и Јанковићева су сарадњу започели пре турнира у Хертогенбошу на коме је Чехиња Петра Крејшова победила Јелену у првом колу са 2-0 (6:3, 7:5).

Београђанка је почетком године ангажовала и Гиљерма Кањаса. Бозољац је сарађивао младим српским тенисером Николом Милојевићем. Нови тренер Јелене Јанковић је тренутно 709. на АТП листи у дублу и има 31 годину.

Током 2017. године српска тенисерка није бележила завидне резултате, али је и даље топ 100 играчица која се налази на 60. месту WТА листе.

Следе припреме за круну сезоне на трави и трећи Гренд слем сезоне, Вимблдон на коме ће Јанковићева покушати да оде даље од другог кола у коме ју је прошле године зауставила Марина Ераковић после преокрета (6:4, 6:7, 6:8).

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар