Сензација: Федерера избацио 302. тенисер свијета!

У дуелу два ветерана у Штутгарту - Томи Хас (39), недакашњи "број два" и актуелни 302. тенисер света, бољи од Роџера Федерера (35) који је изгубио тек други меч ове године.

Тенис 14.06.2017 | 19:45
Сензација: Федерера избацио 302. тенисер свијета!
Велико изненађење у Штутгарту!

Први носилац турнира "Мерцедес куп" Роџер Федерер (35) изгубио је већ на старту од "још већег ветерана" Томија Хаса (39) након нешто мање од два сата тениса, што је тек други пораз Швајцарца у овој години.

Федерер је пропустио турнире на шљаци и није наступао још од априла (Мајами), а ову сезону је почео сјајно освајањем Аустралијан опена, но изгледа да се није још прилагодио "трави".

На својој омиљеној подлози одиграо је врло лоше у другом и трећем сету након чега је Томи Хас, некадашњи "број два" и актуелни 302. тенисер света, осетио да може да направи велики преокрет и да обрадује домаћу публику која је препознала жељу овог великог борца.

Роџер Федерер - Томи Хас 1:2 (6:2, 6:7, 4:6)

Швајцарски тенисер, који се на турниру појавио са новом фризуром, имао је меч лопту у тај-брејку другог сета, након што је први добио за само 23 минута тениса, али је уместо тога Томи Хас одлично одиграо три узастопна поена и изједначио резултат.

Федерер је први имао шансу за брејк у финалном сету, но Хас се одбранио и одмах узвратио, да би онда у наредном гему потврдио брејк спасавши четири поена којима је Швајцарац могао да се врати у меч. Од тада смо гледали мирнији тенис пошто је Хас био сигуран на свој сервис.

Роџер је одлично играо ове сезоне (19-2) и очекивао се његов велики повратак, али можда је пауза од два месеца била исувише дуга.

У наредном колу Хас игра против Мише Зверева.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар