ЕП до 21: Први Лалатовићев рапорт из Пољске...

Спремили смо тругао Мијат - Груја - Макса! Одлично то функционише! Селектор младе репрезентације о Португалу, нападачком опредељењу, таленту ове генерације, атмосфери пред почетак ЕП.

Фудбал 14.06.2017 | 17:45
ЕП до 21: Први Лалатовићев рапорт из Пољске...
Србија у ниском старту. Спремна да се залети на - залтну медаљу.

Било је најсјајније одличје на Првенству Европе за кадете у Литванији 2013, био нам је свет под ногама после тријумфа на Мундијалиту пре две године, па се надамо да ова генерација, састављена од играча из оба та похода на врх, може још једном да обрадује нацију.

Посебно што је, кажу стручњаци, реч о најталентованијем скупу играча које смо имали у последње две деценије.

„Момци који се налазе овде, у Пољској, представљају будућност нашег репрезентативног фудбала, страховит потенцијал за дане који долазе. Ја им стално понављам да верују у себе, оно што они имају то се стиче радом, али добија и рођењем. Они су дар за српски фудбал, најлепши поклон за једну земљу. Радује ме атмосфера међу њима, сви се друже, нема поделе и кланова, дишу као један. А то је важан предуслов за сваки резултат“, поручује селектор младе репрезентације Ненад Лалатовић, уочи почетка Првенства Европе за младе.

Наш тим је смештен у Бигдошћу, а први меч на завршном турниру игра у суботу, од 18 часова против Португала.

„Задовољан са оним што смо досад урадили. Посебно ме радују добра атмосфера и расположење међу играчима. У Београду смо радили више на физичкој припреми, овде углавном на тактичким стварима и уверен сам да ћемо спремно дочекати премијерни меч са Португалом. Имало смо мало проблема, прво се повредио Живковић, онда и Гаћиновић. Обојица су поново у тренажном процесу и биће спремни за први меч који је, као и увек на великим такмичењима, најважнији“.

Далеко већи проблем је неиграње Сергеја Милинковића Савића, коме је Лацио забранио да буде учесник ЕП-а.

„Ради се о играчу који је био важна карика у селекцији која је била омладински првак Европе, касније и најбоља на свету у узрасту до 20 година. Наравно да ће нам недостајати, његов изостанак смо архивирали и окренули се новим решењима. Најближи да га замени је Мијат Гаћиновић који у Ајнтрахту игра на истој позицији. У троуглу са Грујићем и Максимовићем, показало се на тренинзима, одлично функционише. Имамо ту још могућности, али не бих говрио више о именима“, прецизирао је Лалатовић, што иницира да би премијерни дуел требало да почну Вања Милинковић Савић - Гајић, Вељковић, Јовановић, Антонов - Грујић, Маскимовић, Гаћиновић - Живковић, Чаврић (Радоњић) - Ђурђевић.

Селектор је похвалио окружење у коме раде и за премијерни дуел се спремају наши репрезенатативци.

„У Пољској смо сјајно дочекани, видим да се и наш град домаћин, Бидгошћ, радује нашем доласку. Осећа се атмосфера великог такмичења, домаћин се потрудио да све протекне у најбољем реду. Мислим да ће ово бити добро првенство, а сви знамо да ће по квалитету оно већ сада превазићи све досадашње шампионате. Никад квалитет није био овако сконцентрисан, даље практично иде само првопласирана селекција. Учинићемо све да то будемо ми, без обзира на чињеницу да је и сам долазак овде успех за наш фудбал“.

Осим Португала, ривали у Групи Б су нам Шпанија и Македонија.

„Сви се слажу да је наша група далеко најача на првенству. И да нема фаворита. Нисмо то ми, али ни Шпанија или Португал, односно Македонија која је била највећи хит у квалификацијама када је успела да елиминише Француску, односно Украјину и Исланд. Очекујем да буде неизвесно до краја. Сви желимо пролаз у полуфинале, али сумњам да би неко од мојих колега потписао да ће то бити управо његова селекција. Сви верујемо у рад и квалитет који имамо. Идемо корак по корак, прво Португал...“

А кад смо већ код њега.

„Ради се о селекцији која две године није изгубила меч, репрезентацији која је супериорно окончала квалификације у групи. Мислим да су седам пута играли у финалу Првенства Европе за младе селекције, да су рекордери. Моћна је екипа, али ми смо Србија и никога се не плашимо. Ово је генерација победника, која је показала квалитет на највећим такмичењима у млађим узрастима. Има репутацију вредну огромног поштовања. Моја екипа поштује све ривале, али пре свега верује у себе и своју моћ“.

Лалатовић је наговестио да ће Орлићи играти офанзиван фудбал на турниру.

„Ми смо Србија и увек идемо на победу! Биће тако и против Португала, али и у сваком другом мечу. Све поштујемо, али нама је најважније да дамо максимум, само тако можемо да заслужимо и срећу и добар резултат. Момци су прихватили захтеве, обавили детаљну анализу Португала и уверен сам спремно дочекујемо премијеру. Мислим да ћемо овде имати и подршку навијача, тако да једва чекамо 17. јун“, појаснио је Ненад Лалатовић, селектор младе репрезентације Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар