Некоме вишак, некоме појачање!

Венгер квари посао ВБА, Евертону и Вест Хему: Смолинг гаси пожар у одбрани! 

Фудбал 17.06.2017 | 12:00
Некоме вишак, некоме појачање!
Годинама уназад у Арсеналу су се водили крилатицом - једном вишак, другом појачање -, а упркос новопробуђеној жељи за активнијом куповином на пијаци и кеширањем великог новца, Арсен Венгер не може да побегне од духова прошлости. 

Добро информисани Скај Спорт тврди да Арсен Венгер озбиљно размишља о томе да овог лета ангажује одбаченог капитена Манчестер јунајтеда Криса Смолинга. 

За Смолинга је одлазак са Олд Трафорда готово потписан након доласка Виктора Линделефа, који ће данас обавити медицинске прегледе и парафирати вишегодишњи уговор с Јунајтедом. О томе се шушкало још пре краја сезоне, када је почео да пада у сенкуМурињове тактике и да се више не уклапа у замисли португалског стратега, пошто ће Линделефу партнер у срцу одбране бити Ерик Баји. Трећа опција би требало да буде Фил Џоунс, а тек онда Смолинг. 

Потенцијални купци појавили су се у облику Евертона, ВБА и Вест Хема, али је Арсенал решен да помрси рачуне и искешира близу 17.000.000 евра. 

Међутим, и Смолинг мора да вага понуде, с обзиром да ће наредна сезона бити увод за Мундијал у Русији, због чега ће тражити клуб који ће му пружити адекватну минутажу, али и спортске изазове достојне репрезентативног позива. 

Арсенал би оба услова требало да испуни. Пре свега из разлога што су Лоран Кошћелни и Пер Мертезакер више повређени него на терену, те да Габријел није испунио очекивања, док је само Шкодран Мустафи оставио какав-такав утисак. Венгер ће због тога тражити бар двојицу штопера који би угасили велики пожар, а Смолинг би требало да буде један од њих. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар