Лондон: У пожару погинуло 6 особа

Британска полиција је данас саопштила да је шест особа погинуло у пожару који је избио у вишеспратници у Лондону, наводећи да се страхује да ће број жртава расти.

Свијет 14.06.2017 | 13:15
Лондон: У пожару погинуло 6 особа
"Могу засад да потврдим шест смртних случајева, али ће ова бројка највероватније расти", навео је у саопштењу командат полиције Стјуарт Канди, пренеле су агенције.

Ватрогасци се још увек боре против пожара који је избио нешто пре зоре у 24-спратној стамбеној згради.

Како је раније објављено, 50 људи је повређено.

Стабилност зграде са 120 станова, која гори у Лондону више од 10 сати проверава структурни инжењер, саопштила је ватрогасна бригада, уз напомену да је зграда за сада безбедна и да ватрогасци могу да улазе унутра и спасавају људе.

"Имамо структурног инжењера који, у сарадњи са мојим саветником за урбану претрагу и спасавање, контролише стабилност зграде", рекао је комесар Лондонске ватрогасне бригаде Дени Котон, преноси Ројтерс.

Котон је навео и да су ватрогасни тимови до сада успели да стигну до 19. и 20. спрата зграде.

Ова зграда, позната као Гренфел тауер, изграђена је 1974. године средствима лондонске општине Кенсингтон и Челси. Зграда је у саставу стамбеног комплекса Западни Ланкастер, са укупно скоро 1.000 домова.

Облакодер је прошле године реновиран, за 10 милиона фунти, и том приликом му је сређена фасада и уведено заједничко грејање.

Станари су, међутим, тада били упозорени на ризик од избијања пожара због смећа које је око зграде било нагомилано у време реновирања.

Градоначелник Лондона Садик Кан изјавио је да ће на нека питања морати да се пруже одговори у вези са безбедношћу облакодера, након што је пожар који је протекле ноћи захватио Гренфел тауер однео људске жртве.

Британски медији преносе да се верује да је у згради било око 600 људи и наводе да је најмање 50 повређених пребачено у болницу.

За сада се не зна колико људи је успело да се спасе од ватрене стихије.

Више од 200 ватрогасаца покусава да угаси пожар који је протекле ноћи захватио облакодер Гренфел тауер.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар