Иста политика према Балкану

Британски амбасадор у Београду Денис Киф пренио је предсједнику Србије Александру Вучићу да неће бити промјене политике према Србији и западном Балкану ни послије протеклих избора у Великој Британији.

Свијет 14.06.2017 | 12:53
Иста политика према Балкану
Киф је на састанку у Београду рекао да званични Лондон наставља да помаже сарадњу у региону, између осталог и организовањем Самита Берлинског процеса 2018. године.

Он је истакао подршку политици регионалне стабилности за коју се залаже Вучић, као и европском путу Србије, саопштено је из службе за односе са јавношћу предсједника Србије.

Вучић је рекао да ће са још већом одлучношћу наставити са политиком мира и сарадње у региону, као условом економског напретка западног Балкана.

Он је захвалио на подршци Велике Британије, посебно на помоћи коју пружа кроз Фонд за добро управљање, вишегодишњи програм британске владе за стручну подршку спровођењу политичких и економских реформи.

Предсједник Србије и британски амбасадор су разговарали и о неопходности унапређења владавине права, као и о потреби наставка дијалога Београда и Приштине.

Вучић је Кифу изразио саучешће поводом жртава ноћашњег стравичног пожара у Лондону.

На састанку је било ријечи о српско-британским билатералним односима, европском путу Србије и ситуацији у региону.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар