Интервју - Жарко Зечевић о кризи у КК Партизан...

Донети пропис о приватизацији! Ја немам пара да купим клуб, али има ко има! "У спорту је нормално да клуб који је 13 пута узастопце освојио првенство државе и који је био у врху европске кошарке, са четири учешћа на Фајнал фору и једном титулом првака Старог континента, упадне у кризу", каже дугогодишњи оперативац фудбалске секције Парног ваљка.

Кошарка 15.06.2017 | 22:45
Интервју - Жарко Зечевић о кризи у КК Партизан...
Финансијски суноврат кошаркашког клуба Партизан последњих година достиже тачку после које мора да се направи радикални рез. А исти се већ дешавају. Тренер Александар Џикић напустио је Хумску 1 и кренуо пут Подгорице где би требало да постане нови тренер Будућности, а своју оставку званично ће ковертирати први човек Никола Пековић колико већ у среду. Већ су се догодиле одређене промене у управи, а после неочекиваног испадања у полуфиналу МОЗЗАРТ Суперлиге питање и како ће изгледати играчки кадар наредне сезоне. 

Све су то проблеми са којим је суочен некадашњи европски првак, а поврх свега, ни финансијско стање у клубу није значајније поправљено. 

Због тога дугогодишњи први оперативац фудбалског клуба Партизан Жарко Зечевић окреће лист на тему која се дуго година врти у српској спортској јавности - да је потребно што пре донети пропис којим би била омогућена приватизација клубова.

"То је једина шанса да се врхунски спорт задржи на жељеном нивоу, да буде конкурентан у Европи и свету. Кошаркашки клуб јесте у кризи, али мислим да ће те проблеме превазићи, да Партизан као спортски колектив, као спортско друштво, има снаге за то", рекао је Зечевић у разговору за Ало. 

Човек који је преко две деценије имао функцију генералног секретара у фудбалском клубу осврнуо се и на то како је Партизан уопште дошао у ову позицију.

"У спорту је нормално да клуб који је 13 пута узастопце освојио првенство државе и који је био у врху европске кошарке, са четири учешћа на Фајнал фору и једном титулом првака Старог континента, упадне у кризу. Нарочито у тешкој економској ситуацији у којој се налази држава. Тешко је онда испратити врхунске резултате и све оно што врхунски резултати траже у смислу финансирања и општих услова".

Зечевић верује да увек има заинтересованих купаца за Партизан и да је због тога потребно донети пропис о приватизацији.

"Увек постоји опција. У потенцијалној продаји клуба требало би се ослонити на домаће и стране инвеститоре. Партизан као бренд, у кошарци и фудбалу, па и осталим спортовима, сигурно је занимљив за све који су заинтересовани за ту врсту улагања".

Наметнуло се и логично питање - колико је реална прича о приватизацији клуба?

"Уколико нешто не покушате, никад нећете ни успети".

Он, како само каже, новца за куповину клуба - нема.

"Мислим да имам довољно година и да сам за пола века битисања у Хумској доста дао клубу. Ред је да и ја мало одморим душу. Али ако треба нека помоћ, биће ми задовољство да дам допринос", закључио је Зечевић разговор за Ало .

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар