Пилот није имао срчани удар?

Истрага о паду авиона код Мостара, у којем је страдало пет особа, од којих троје дјеце, званично је завршена, а извјештај о овој авионској несрећи је написан на 67 страна.

Босна и Херцеговина 14.06.2017 | 10:20
Пилот није имао срчани удар?
Истражни тим, који је окупило Министарство комуникација и транспорта Босне и Херцеговине, направио је извјештај о детаљима и узроцима овог трагичног догађаја, али још није саопштио конкретне податке.

Међутим, према одређеним сазнањима, узрок несреће највјероватније није био срчани удар пилота Ивана Карачића, како су поједини медији спекулисали у претходном периоду.

"Могу вам само рећи да су неке спекулације о несрећи потпуно промашене. Истрага је завршена и сви су добили извјештај у оригиналу, како и налаже Конвенција о међународном цивилном ваздухопловству. Чекало се дуже на завршетак истраге због налаза обдукције", рекао је Игор Пејић, секретар Министарства.

Извјештај ће бити представљен јавности након што представници Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ, Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби, те ваздушне луке Мостар дају свој коментар на истрагу.

Раније је у фокус стављана и старост летјелице, која је била преко 40 година.

Жељко Каран, специјалиста судске медицине из Бањалуке, који је радио обдукцију тијела погинулих, рекао је да у овом тренутку не може да даје изјаве у вези са случајем.

"Све је завршено, али по наређењу Тужилаштва БиХ подаци о случају се у овом тренутку не смију износити у јавност. Убрзо ће сви који су радили на случају да се окупе и изађу пред новинаре", рекао је Каран.

У авионској несрећи, која се догодила 13. маја око 16 часова у близини мостарског Алуминијумског комбината, погинули су пилот Иван Карачић, младић Мухамед Сиповић, Лука и Лана Ловрић од седам и десет година, те осмогодишњи Арман, син Сањина Хаџиомеровића.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар