Циљ БиХ је чланство у Европску унију

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествовао је на Осло Форуму 2017, који се под називом Изградња мира у новој ери геополитике одржава у Ослу.

Свијет 13.06.2017 | 20:18
Циљ БиХ је чланство у Европску унију
Црнадак је на панелу под називом Југоисточна Европа: угрожена стабилност, на коме су учествовали и министар спољних и европских послова Републике Хрватске Давор Иво Стиер и министар спољних и европских послова Словачке Републике Мирослав Лајчак, истакао да је за дугорочну стабилност Југоисточне Европе најважнија интеграција земаља Западног Балкана у Европску унију, јер европска идеја и европске вриједности представљају најбољи пут за превазилажење проблема и несугласица у региону.

Црнадак је у свом обраћању нагласио да је за Босну и Херцеговину чланство у Европској унији главни стратешки спољнополитички циљ и да је то питање око кога постоји сагласност свих народа и свих нивоа власти у Босни и Херцеговини. 
 
Током излагања, министар је истакао да у Европи не постоје "наши" и "њихови" проблеми, те да је стабилност Југоисточне Европе од огромне важности за цијели континент и за стабилност и развој цијеле Европе. Црнадак је такође нагласио да је, поред европских интеграција, веома важно да се омогући снажан економски развој, да се реализују нови инфраструктурни пројекти и инвестиције у региону, што би требало да утиче на рјешавање једног од највећих проблема тренутно у Босни и Херцеговини, а то је одлазак великог броја младих људи.

(БН)

 

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЕУ?

13.06.2017 18:26

Циљ дијела 'градјана' БиХ није ЕУ. Да се провде анкета 80% особа у РС-у би се изјаснило против приступа БиХ Европској Унији. Засто? Вјерујем да ни они сами не знају одговор на то питање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_ЕУ

13.06.2017 19:35

тих 80% градјана су овце које су науциле да зиве у торовима и да их њихов Ким Јонг Милокрад музе и таре као Санску Козу.

Name

Ре: ре_ЕУ

13.06.2017 19:56

Овце су домаце зивотиње и сви од њих имамо корист, цак би се рекло да 'размисљају својом главом' тј слиједе инстинкт.. а тих 80% које помињемо су .. хмм, немам ријеци, далеко им лијепа куца била. Нас остале је ваљда стигла некаква страсна Бозија казна па смо принудјени дијелити парце земље са тим затупљеним полусвијетом..

Name

миле

13.06.2017 20:12

бас тако зао ми је сто смо такав народ да не гледамо да нам буде боље као да се хранимо мрзњом и насједамо на прице криминалаца.

Name

Овцице

16.06.2017 14:35

Хахаха овце су само они који се надају да це ЕУ донијети благостање, али превеслаце вас Свабе само тако.

Name

артфраке

13.06.2017 20:30

И мени је циља д а постанем милиардер али сан је сан тако це и бих бити дио европске ун Незаборавимо муслимани це све урадити да спреце бих да постане дио еу просудите сами засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС и ЕУ

13.06.2017 20:48

Нису Срби против ЕУ, вец против узасних услова уласка који вазе само за Србе. Када погледате екс ЈУ простор, ЕУ је подрзала независност свих земаља на њиховом путу у Унију. Словенија, Хрватска, Црна Гора, Македонија су имале право на независност, цак и Косово које је насилно отето, добило је подрску. Сада се увелико ради на децентрализацији Македоније, да би Албанци добили јос веца права, и наравно то је у реду за господу "Европљане". Једино се у БиХ ради на централизацији, јер би у супротном потенцијално настала нова српска дрзава. Е па господо "Европљани", подрзите независност Републике Српске, и 90% Срба у БиХ це бити за цланство РС у ЕУ. Преваспитавање Срба немозе вјецно да траје, нису нас унистили Турци, нецете ни ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тлапње

14.06.2017 03:57

Опет тлапње.Циљ је ово.Циљ је оно.Ако буде ово бице оно.Ако буде оно бице нако.Све несто по систему уколико вако,уколико нако.Пропала земља потпуно.За Европу треба систем,ред и рад.А овде средњи вијек и царсијска политика зацињена невидјеним национализмом свију.Потпуни крах.Потпуно црнило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лажеш лаго

14.06.2017 06:58

Вама да је циљ ЕУ почели би чистити политичко - правосудни криминал. Са СНСД- ом,ХДЗ- ом и са СДА који су оснивачи криминала ми не можемо никуд,ово три партије треба укинути а њиво руководство послати у затвор и само тако кренути према ЕУ а све остало је прича за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцифер

17.06.2017 06:20

Каква ЕУ ,нисмо будале да сами себи ставимо омцу око врата.И даље цемо носити од народа свилене кравате...Толикооо,и бице тако,а коме се иде на брање воца и осталих зерзевата ето вам ЕУ.