Стручни небитни, важни су подобни!

Смјеном комадира Територијалне ватрогасне јединице, младог и више него перспективног инжињера машинства Жељка Петковића, начелник општине Рогатица Милорад Јагодић наставља политичку чистку какву овај градић није запамтио још од комунистичких времена прошлога вијека.

Република Српска 13.06.2017 | 13:38
Стручни небитни, важни су подобни!
Прво је Јагодић посмјењивао све директоре који нису чланови СНСД-а, чак и оне награђиване за свој рад. Затим је наопачке изврнуо комплетан НВО сектор, све до рибарског удружења, тако да у Рогатици више нема нико чак ни у управним одборима удружења грађана, а да у џепу нема "црвену књижицу".

Удар на Жељка Петковића припреман је дуго и помно, на томе је радио цио Јагодићев тим, јер радно мјесто старјешине ТВЈ није функционерско, него професионално, конкурсно, на неодређено вријеме, а Петковић је стручњак и руководилац каквог Рогатица није имала деценијама уназад.



Доласком за првог ватрогасца напросто је препородио ТВЈ пред гашењем. Једанаест неисплаћених плата радницима, скоро свакодневни штрајкови ватрогасаца и сирене пред општином умјесто на пожариштима, покренут предстечајни поступак, спасиоци од пожара у патикама и фармерицама и у возилима старим и пола вијека, били су стање које је овај млади инжињер машинства затекао.

За врло кратко вријеме, Петковић је причу о стечају потпуно одбацио. Припојио је ватрогасце општинској управи, редовно почео да исплаћује плате, па чак успио да исплати и оне заостале. Успоставио је одличну сарадњу са Ватрогасним савезом Републике Српске, затим свим јединицама у окружењу, све до Словеније, па и даље.

Познавање енглеског језика и добра комуникативност младог стручњака отворили су му врата и бројних амбасада у БиХ.

Уз помоћ Ватрогасног савеза Републике Српске набавио је теренско возило "нисан навара" за брзе интервенције, опремљено најсавременијим уређајима за гашење пожара.

Кроз сарадњу са амбасадом Словеније у БиХ рогатичке ватрогасце повезао је са словеначком јединицом ПГД Радље из истоименог града, а ови су Рогатичанима донирали пријеко потребно возило за техничке интервенције са опремом за спашавање повређених из саобраћајних несрећа.



Слиједи петнаестак заједничких вјежби и повезивање са још неколико ватрогасних јединица у Словенији. Поред ПГД Радље сарадња се шири и на ПГД Котље, ПГД Вухред, ПГД Дравоград, али и на професионалне јединице из Марибора и Равне на Корошком. Све ове јединице донирале су им квалитетну, професионалну опрему и помагали у обуци.

Петковићев пројекат уређења Ватрогасног дома добио је зелено свијетло Амбасаде Словачке у БиХ, па је на објекту замијењена комплетна спољна столарија, направљена су још једна гаражна врата за ватрогасни камион и обновљена је фасада на комплетној згради. Амбасадор Словачке Републике у БиХ Јан Пшеница, видно задовољан начином на који је Петковић реализовао пројекат, обећао је наставак сарадње.

У Ватрогасном савезу РС препознали су напоре младог руководиоца и скупа са дпштином Рогатица реализовали најзначајнији пројекат од оснивања ТВЈ - набавку новог ватрогасног камиона - јер је до тада најмлађи у рогатичкој ТВЈ био стар чак 33 године.

Са 200.000 КМ издвојених од стране ВС и 50.000 КМ општинских пара Петковић коначно набавља модеран и најсавременијим уређајима опремљен ватрогасни камион какав је Рогатица чекала пола вијека.





Увидјевши да због пречестих саобраћајних несрећа на релацији Стјенице-Рогатица магистралног пута М 17 постојећа опрема није довољна старјешина Петковић, уз помоћ Амбасаде Чешке Републике у БиХ и Општине Рогатица, набавља нову опрему за спашавање унесрећених најбољег произвођача на свијету. Рогатички ватрогасци, захваљујући тој опреми, спасили су многе животе, а њихова помоћ у саобраћајним несрећама сада је незаобилазна и на њу сви могу да рачунају.

Ватрогасцима ТВЈ Рогатица Петковић је набавио и веома модерне, функционалне униформе, затим и интервенцијска одијела, тако да су коначно били опремљени, обучени и задовољни. Од ватрогасне јединице пред стечајем, за само четири године, направио је једну од најопремљенијих, најувјежбанијих и најбољих јединица ове регије, чији ватрогасци сада вријеме од момента дојаве пожара до почетка гашења мјере минутама.



Знајући све ово већ неколико чланова СНСД-а, који испуњавају законске услове за то радно мјесто, одбили су понуду начелника Милорада Јагодића да од Петковића преузму мјесто првог рогатичког ватрогасца. Међутим, то Јагодића није спријечило у намјери да смијени најуспјешнијег рогатичког руководиоца зато што није члан СНСД-а, па у околним општинама убрзано тражи некога из владајуће партије довољно дрског да се усуди да преузме ТВЈ Рогатица од Петковића.



Младом стручњаку, према многим мишљењима најуспјешнијем рогатичком руководиоцу, који је још и дијете погинулог борца и расељено лице из Горажда, Јагодић је, са закашњењем од скоро мјесец дана у односу на остале запослене у општинској управи, коначно уручио рјешење о распореду на радно мјесто - замјеника старјешине ТВЈ Рогатица.

"Потпуно сам свјестан која је крајња намјера начелника Милорада Јагодића. Правилником о онутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста увео је, само због мене, потпуно нову позицију замјеника старјешине ТВЈ, јер није могао да нађе законски начин да ме отпусти са посла. У наредној фази реорганизације локалне управе ово радно мјесто ће укинути, а мени ће уручити рјешење о отказу" каже Петковић за БН телевизију, видно разочаран због тога што му рогатичка власт умјесто награда и признања припрема рјешење о отказу.

Иако има већ неколико понуда за руководна радна мјеста и одлазак из Рогатице, Петковић још увијек не губи наду у правну државу:

"Ово је очигледан примјер правног насиља и политике прогона свих оних који нису чланови владајуће партије. Искористићу сва законска средства која ми стоје на располагању. Прво ћу уложити жалбу Одбору за жалбе, а онда ћу и тужити начелника Јагодића суду. Ако буде неопходно правду ћу тражити све до Стразбура", наводи Петковић.

(БН)

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

БОБА

13.06.2017 11:43

НА ОВО ИМАМ ОДЛИЧАН ОДГОВОР ПАР ДИРЕКТОРА У НАШОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ У ВАТРОГАСНОМ СУ КРОЗ ПРОНЕВЈЕРУ ДОБИЛИ ВЕЋЕ ФУНКЦИЈЕ У БАЊА ЛУЦИ ОТИШЛИ ИЗ МАЊИХ ГРАДОВА У ГЛАВНИ И ЗА ВЕЋЕ ПЛАТЕ ШТА РЕЋИ ДАЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синдјелиц

13.06.2017 11:58

Петковић је прије свега људска громада, па онда све остало. Управо то и јесте разлог због кога желе да га склоне. Црвени бандити не подносе нико ко је нормалан,школован,здравог ума и духа...то је у супротности са њиховим постулатима.

Name

Гледај право

13.06.2017 12:13

Жељко само усправна чела и храбро. Има неко ко све ово снима.

Name

јово

13.06.2017 12:39

Не кажем да није способан али постоје радна мјеста гдје вас и доводи и одводи политика.Зна се да у општинске фирме директоре именује власт,ако не поставите своје то вам је као да немате власт.Зато ко хоће да буде директор нек буде спреман на то.Кад фирме буду приватне тога неће бити.

Name

Ре ЈОВО

13.06.2017 12:49

Не могу бити сви к'о Дјоко Папак, постоје и други који имају свој образ,ријеч и своје мишљење...е управо такав је Петковић

Name

Милорад Јагодић

13.06.2017 12:58

СНСД у Рогатици трује и старе и омладину. Направили су раскол у омладини као да је 92-га. Ово је најгора власт од доба Тита.

Name

СНСД Рогатица

13.06.2017 13:51

СНСД у Рогатици је доживио прави дебакл. Никад гору позицију код народа нису имали. Јагодић их је о јаду забавио.

Name

Фантом

13.06.2017 14:01

За све вас који нисте знали Милорада Јагодица,е во то је Милорад Јагодиц (криминалац и фасиста).Никада Рогатица висе неце имати ватрогасце које је имала,нити це имати БАЗЕНА који је требала да има,а за све ово су криви само они који су гласали за њега. Зеља главу горе,имас ти јос побједа испред себе.

Name

Истина

13.06.2017 14:08

На исти начин поступају и у МУП-у РС.

Name

БОБА

13.06.2017 11:45

ТО СУ НАМ ПОДОБНИ ЉУДИ СНСД. У СТВАРИ НИСУ ПОДОБНИ НЕГО БИТНО ЈЕ ДА СУ ЊИХОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвендаћ

13.06.2017 12:02

Труловина,шљам,кич, смрад, нестручност, љеност, ...е то су одлике рогатичког СНСД-а.

Name

ре Црвендац

13.06.2017 12:13

То сто си навео су одлике комплетног СНСД-а, а не само рогатицког.

Name

маја

13.06.2017 19:54

Ради ли тај Јагодиц тамо иста осим кадровика??

Name

Правда

13.06.2017 11:46

Ништа ово није чудно, исто је тако и у другим градовима гдје влада опозиција. Зато нам и јесте овако. Само мали број паметних људи је остао у РС-у, остали вец наплаћују своје знање негдје у земљама западне Европе. За пар године ће настати прави колапс, нико неће знати да ради јер ће сви запослени бити страначки војници. Пишем ово из искуства јер је оваква ситуација, само мало гора, и у Добоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

13.06.2017 11:48

Хоће ли ти краљу самозвани ово издобрити???пази пази пази шта радиш...дуг је живот враћаће се то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД Рогатица

13.06.2017 11:52

Нема везе што је добар и успјешан. СНСД у Рогатици смјењује и траву ако није црвена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

16.06.2017 11:05

Зашто не пишете о успјешнима у производњи у фабрикама већ о успјешним директорима монополних предузећа(школе,домови здр.,алектродистрибуције,водоводи итд).Да те видим бато тамо гдје треба зарадит плату.Је ли у ватрогасном људи зарађују плату?

Name

Добро плаћен

17.06.2017 09:59

Ако имамо двије паралеле, ватрогасци 2012 и ватрогасци 2016 може се видјети сушта супротност између те двије јединице. У 2012 се навелико писало о ватрогасцима из Рогатице, али писало се о штрајковима, неисплаћеним платама, незаконитим отказима и слично. међутим 2016 се пише о набавци камиона послије 30 година, донацијама од словенаца, чеха, словака, ватрогасног савеза... Има ли још нешто што ти није јасно овдје

Name

Јанко

13.06.2017 11:54

Срамота. Црвени це протјерати сав народ. Упропастили су и исток Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца Дискреција

13.06.2017 11:59

Банда црвена прави пустињу од Републике Српске. Ништа им није свето. Има Бога, све ће ово њима бити враћено по заслугама. Не дај се Жељко, поштени људи су уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацо

13.06.2017 12:37

Бојимо се да цемо сви издахнути док се Бог одлуци да реагује.

Name

Дарко Миха

13.06.2017 12:02

Док директора Топлане у Бањалуци, који је направио стотине милиона дуга и који има плату од осам хиљада марака нико не дира СНСД смјењује овог честитог човјека који се домаћински односио према колективу у коме ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рокај

13.06.2017 12:07

Па ста јос треба да се деси да овај слијепи народ прогледа и казни ову црвену олош? Само напријед Петковићу, испред тебе је будућност а испред црвених прдекана!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре рокај

13.06.2017 12:28

Овај народ и даље вјерује црвеној банди и то це га скупо костати. Њима је највазнији лицни интерес а све остало је мање битно.

Name

коо

13.06.2017 12:14

Питам се само сто раде ватрогасци, његови људи? Има да стану пред опцину и нацелнику казу сто мисле. Па кад гдје загори они једноставно остану код куце. Не мозе их све отпустити, није то продавница гдје мозес свакога запослити. То су увјезбани људи. Нека народу објасне сто то знаци бите без ватрогасаца, па нек овај одлуци је ли му прици градонацелник од зивота људи. Само кука и мотика рјесавају овакве ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

13.06.2017 12:23

У свакој нормалној дрзави овакав цовјек би требао бити наградјен. Ово је један у мору примјера. Секта наставља по своме а ти народе паси траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

13.06.2017 12:24

Стари комуњар прогони породице погинулих бораца,е народе стоко једна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гори ватра

13.06.2017 12:30

Ко има прилику да иде из ове жабокречине нек иде, овдје је и Бог дигао руке. Теби момак сретан пут у боље , видис да нема ста да тразис у дрзави која не цијени рад ред и дисциплину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица неписмени

13.06.2017 12:50

Треба протјерати сваког ко не припада црвеној секти. Ако ниси способан и ако ниште не знаш онда си добродошао у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искра Вишеград

13.06.2017 12:51

Вишеград је легло црвене марве. Подршка за Рогатичане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватрогасац

13.06.2017 13:16

Најспособнији се мијења само зато што је у СДС-у! Е сад народе памет у главу па казните секташе на следећим изборима, а ти Жељко ради на себи још 3 године па да наставиш започето!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рођо

13.06.2017 13:17

Изузетно лош потез СНСД-а у Рогатици. Сви знају Жељка Петковића и овим су само изгубили ионако танак углед код народа. Чак и њихово чланство не одобрава овај потез. Не дај се Жељко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.06.2017 13:47

Кад видим ста се ради код нас драго ми је сто сам диплому факултета оставио у ормару и отисао на баустелу... пс зао ми је спосоних људи који назалост пропадају доле ако нису дупелизци црвени....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тимотије

13.06.2017 13:47

У Влесеници је још гора ситуација,директору Чистоће,који је дигао фирму из тешке дубиозе гдје су плате почеле да се редовно исплаћују,дају рјешење за чишћење контејнера.Да апсурд буде већи,рјешење му даје нови директор који је у претходном периоду док је био директор у претпрошлом мандату покрао ту исту фирму у вриједности 120000 КМ.Наравно постоји и кривична пријава која куња у фиокама суда у Власеници захваљујући спрези судства,полиције и криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.06.2017 13:47

Кад видим ста се ради код нас драго ми је сто сам диплому факултета оставио у ормару и отисао на баустелу... пс зао ми је спосоних људи који назалост пропадају доле ако нису дупелизци црвени....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома

15.06.2017 18:03

Ја сам своју уновцио у Њемацкој.

Name

МИТАР

13.06.2017 13:55

Све се ради супротно од онога што би требало поштене власт смјењује, а онима што су крали даје унапређење

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралац

13.06.2017 14:05

Један једини добар руководиоц у Рогатици - и ни он не остаде... А постављају професионалне лајкере... И како да Рогатица иде напријед?

ОДГОВОРИТЕ
Name

драwа

13.06.2017 14:06

Обзиром какви су им до сада били кадрови, не бих се изненадио да на ово мјесто поставе малог надувенка Вукојчића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

13.06.2017 14:14

Црвена секта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

13.06.2017 15:13

Рогатицани срам вас и стид било сто мирно гледате како дезерте Милорад Јагодиц прогони дјецу погинулих бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

14.06.2017 11:12

ПОЗДРАВ ИЗ ЗЕПЕ

Name

Алан Буковник Начелник опћине Радље об Драви

13.06.2017 16:30

Никад до овог тренутка односно до ове објаве нисам коментирао вијести ,а ево изгледа да је и тај тренутак стигао. Кад су ме моји ватрогасци прије три године питали да ли бисмо хтјели сурађивати са ватрогасцима из Рогатице одмах сам прихватио њихов предлог . И тако смо се упознали драги мој брате. Невероватно , како ценим твој рад, поштење , породицу, колеге ватрогасце. Ви радите с срцем за свој град и за људе из Рогатице. И велика ми је част , да сам могао бити дио ове лепе приче. Нечу улазити у коментирање одлука руководства обчине, али знај пријатељу мој, да све моје искуство и знање које сам стекао у 15 година колико сам начелник су ти на разполагању и биче ми велика част ако ти могу икако помочи да на крају изадјеш побиједник. И још нешто ,буди сигуран да нас овдје у Словенији има пуно који тако мислимо. СВАКА ЧАСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.06.2017 19:22

До када ће у Рогатици да се врши негативна селекција кадра?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс Рогатица

13.06.2017 21:10

У реду,али ниси коректан нимало.У овом тексту нигдје не спомињес нацелника Пухалца који је припоио ватрогасце опстини.Како си то могао ти урадити,ниси ти био нацелник?Ниси коректан,2011 си био у Снсд,прицао си тада сваста о Сдс.И најбитније,ватрогасно друство у Рогатици це успјесно да функионисе и без тебе,људи це примати плате,нема отпустања радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е ЈАДО!

14.06.2017 17:05

Види папак, мораш на уму имати ситуацију да је Петковић из пепела подигао нешто по чему се пишкило и какило годинама...на који начин је то урађено,није,ни битно. Битно је да иза тога стоји Петковић. Зашто се нијко није сјетио ,или усудио , прихватити функцију када је све било у расулу?? Нико до ПЕТКОВИЋ! Зашто би онда ловорике ишле другом. Он је и више,него коректан....а плате,,,видјечемо...да не буде као нпр. у ШУМАРСТВУ, или у АГРОКОМБИНАТУ који је овај мајмун ЈАГОДИЋ сјебао ко ЂОГЕР!

Name

Блати, блати...

16.06.2017 09:05

Сви знају да су Начелник Пухалац и Петковић ко један, и да ту нити је било нити ће бити никаквог раскола. А наравно да могу функционисати, Петковић је навукао опреме колико хоћеш али све ће то црвена багра раскућити

Name

Велибор Д.

13.06.2017 21:15

Кад ли ће овај народ почети излазити на улицу и скидати багру са власти???

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

14.06.2017 20:47

Подобни це и остати остали иду преко границе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мариа

15.06.2017 07:15

Хммммм .....ко Је Јагодиц то се зна из давнина :) Залосно је све ово ... Кад сам цула да је изабрат за нацелника сокирала сам се !!! За све је крив народ , јел смо стварно али стварно продате дусе!!! Док се несто у глави људи не промијени бице овако! На хиљаде људи је остало у прослости без плата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

15.06.2017 08:58

А може и другачији наслов: Црвени термити претварају Српску у пустињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико битан

15.06.2017 11:16

Мане ако сјецање добро слузи а надам се да ДА, ни СДС није ниста боље радио. Теско само постеном и вриједном народу.

Name

меморија

16.06.2017 09:11

Сјећање те не служи добро па ћу те ја подсјетити: СДС није отпустао ни деградирао ни једног радника на буџету. Смијењени су само мандатни а нико од стално запослених радника. Е то је огромна разлика!

Name

Петар Пан

15.06.2017 12:10

Ово је право лице СНСД у Рогатици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полако

15.06.2017 20:52

Све прљаве радње Сдса у Рогатици це изаци на видјело...друзе,трудио си се,радио си како си радио,ниси остао без посла,немој да си тако нагао!!!Драги Зељко,морас бити свјестан да се власт мијења,а такодје да це ватрогасци и даље бити успјесни и без тебе,немој мислити да це све пропасти ако ти ниси старјесина.Наравно да неце.

Name

Успјешни

16.06.2017 09:09

Да, ватрогасци ће бити успјешни као што су били и прије Петковића... Треба ли да те присјетим штрајкова, тужби, неисплаћених плата, незаконитих отпуштања па враћања на послове и слично... Треба ли?

Name

ре Полако

16.06.2017 10:50

Миро Глуховић никад није испуњавао услове за старјешину ТВЈ, па ни сад. Бивши начелник Јовичић је ТВЈ послао у стечај, толико је бринуо о њима. ТВЈ је имала 11 плата заостатака. Од опреме ватрогасци су имали само шупље брентаче на леђима и камион који је палио на гурање. Данас ТВЈ Рогатица је једна од најбољих и најопремљенијих ВЈ у РС.