КЦУС: Протестују пацијенти

Скоро 150 тешко болесних онколошких пацијената требало би да буде отпуштено из Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС), јер не раде апарати за зрачење који су неопходни за наставак терапије у лијечењу карцинома, а група њих започела је јутрос протест испред ове здравствене установе, преноси "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 13.06.2017 | 12:59
КЦУС: Протестују пацијенти
Менаџмент КЦУС-а јутрос је доставио отпусна писма пацијентима, али је њих најмање 15 одбило да потпише те листе. Пацијенти истичу да је њима речено да апарат за зрачење неће радити минимално три седмице, те их упућују на клиничке центре у Бањалуку, Тузлу и Мостар.

"Огорчене смо. Животи су нам угрожени и ми се боримо за живот, а сада нам одузимају и то право да се боримо. Свјесно нас убијају", рекла је једна од пацијентица.

Њихови чланови породица кажу да су контактирали болнице у Мостару и Тузли, међутим, у тим здравственим установама су им рекли да нема мјеста, да имају само око десет слободних кревета.

Квар на линеарном акцелератору траје већ неколико дана, а сервисер је одбио да врши поправке, јер управа КЦУС-а није плаћала услуге сервисирања због наводних уштеда, сазнаје "Аваз".

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар