Довољно је рећи - Рафаел Надал!

После овакве, морам да кажем, лагане шетње Рафаела Надала кроз жреб Ролан Гароса, не остаје нам ништа друго него да се поклонимо истинском “Краљу“ шљаке.

Тенис 14.06.2017 | 22:45
Довољно је рећи - Рафаел Надал!
Ако доста људи оспорава Леброну Џејмсу надимак “Краљ“, господину Надалу нико нема право то да уради, с обзиром да заслужује сваки епитет овог света.

Убедљивом победом над Стеном Вавринком у финалу Отвореног првенства Француске Шпанац је дошао до једног великог достигнућа и другог нешто “мањег“.

Кренућемо од тог “мањег“, иако је ова реч тотално не одговара успеху, међутим шта ћемо када је то велико достигнуће, заиста тако.

Елем, Рафа је дошао до 15. Гренд слема у каријери чиме је престигао Пита Сампраса, па је сада испред њега само Роџер Федерер са 18 трофеја.

Дуго је Надал био на 14. Гренд слемова, с обзиром да је у последњих неколико година пролазио кроз тежак период, али овај успех је доказ да ће највећи играчи кад тад пронаћи пут ка врху.

То је успео Роџер Федерер освајањем Аустралијан Опена у јануару ове године, а сада је то успео и “Бик са Маљорке“.

Када је реч о том великом достигнућу, слободно можемо рећи да ће дуго година, овај рекорд бити у власништву Рафаела Надала, а ко зна, можда нико не буде то успео да уради.

Федерер има седам Вимлдона, Ђоковић је на шест освојених Аустралија, међутим титулум у Булоњској шуми Надал је дошао до десетог трофеја на парсиком Гренд слему, чиме је постао први играч у историји “белог спорта“ са двоцифреним бројем на једном Гренд слему.

Ово је тешко замислити, а камоли урадити, с обзиром да Рафа има тек 31 годину, а већ 10 титула у Паризу.

О мечу са Вавринком сувишно је шта причати, с обзиром да је Надал допустио свега шест гемова швајцарском играчу.

После историјског успеха на Ролан Гаросу, Надал се сада окреће сезони на трави, где ће покушати да освојио трећи трофеј у Лондону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар