Наставак суђења Амиру Зукићу

У Општинском суду Сарајево данас би требало бити настављено суђење генералном секретару Странке демократске акције (СДА) Амиру Зукићу и другима, оптуженима у предмету „Босна“.

Босна и Херцеговина 13.06.2017 | 09:18
Наставак суђења Амиру Зукићу
Суђење Зукићу и осморици оптужених у том предмету почело је читањем оптужнице и уводним ријечима на рочишту 23. маја.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву терети Зукића, Сафета Бибића, Неџада и Сенада Траку те Рамиза Каравдића за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези с примањем награде или другог облика користи за трговину утицајем, као и противзаконито посредовање. Поред тога, Зукић се терети и за недозвољено држање оружја.

Еседа Џанановића иста оптужница терети за злоупотребу положаја или овласти, Асима Сарајлића и Мирсада Кукића за примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, а Сеида Фазлагића због помоћи починиоцу након извршеног кривичног дјела.

Зукић и Бибић се, према наводима Тужилаштва, терете да су у току 2016. године организовали групу којој су се придружили Сенад и Неџад Трако, као и Каравдић, те су проналазили особе које су спремне да дају новац за запослење у “Електропривреди БиХ”.

Након тога, навели су из Тужилаштва, користећи свој утицај преко Џанановића, Зукић је реализовао незаконита запошљавања у “Електропривреди”.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Новоматиц и корупција

13.06.2017 09:07

Кад ће Зукића преслушати за Новоматиц и мито које је примио? Од Новоматица је у име СДА узео велике паре у кешу и обећао им законе какви иду на руку једино Новоматицу.

ОДГОВОРИТЕ